Alle voetballiefhebbers opgelet! Sir Alex Ferguson gaat zijn wijnen verkopen!

Sir Alex Ferguson

Ex-Manchester Unitedmanager Sir Alex Ferguson zal de inhoud van zijn persoonlijke wijnkelder gaan verkopen. Dit laat hij overigens over aan het veilinghuis Christie’s. Onder de te verkopen flessen bevinden zich topstukken zoals: Domaine de la Romanee Conti en Petrus. Christie’s verwacht een verkoopprijs van totaal 3 miljoen pond!

Employees pose with a bottle of "Petrus 1988" wine and a Manchester United Champions League shirt signed by Ferguson, at Christie's auction house in LondonHet merendeel van de kavels zullen worden verkocht tijdens een veiling in Hong Kong op 24 mei. Een tweede veiling met 140 kavels zal plaatsvinden in London en die staat gepland voor 5 juni , met een online -only verkoop die zal duren tot 23 juni 2014.

Sommige van de 482 kavels wijnen zullen gecombineerd aangeboden worden met memorabele stukken van Ferguson’s voetbalcarrière.

De vraag is natuurlijk: “waarom worden al die mooie flessen eigenlijk verkocht?” Ferguson vertelde dat hij op een gegeven moment tot de conclusie kwam dat al die flessen niet meer door hem persoonlijk opgedronken konden worden….

FergusonJaargangen variërend van 1986-2011 van DRC, Bourgognes en top Bordeaux zullen de speerpunten van de veilingen worden. Al deze wijnen zijn nu nog opgeborgen in een particulieren opslag in London en Oxford. Niet alle wijnen gaat Ferguson verkopen; hij houdt er zelf nog zo’n 800 achter voor eigen gebruik…..

Wijnen van Domaine La Romanee Conti kan je niet zomaar kopen. Die worden je gegund en het was Ferguson sinds 1990 gegund deze wijnen te mogen kopen.

Zo zal in Hong Kong zes flessen Romanee Conti Grand Cru 1999 samen met een getekende retro-shirt van Manchester United(!) (de Champions League overwinning tegen Bayern München van dat jaar) worden aangeboden . Deze partij zal naar verwachting een bedrag van minimaal 60.000 pond moeten gaan opbrengen.

ferguson 5Petrus is ook zwaar vertegenwoordigd in de veilingen. Een dozijn flessen Petrus 2000 zullen naar verwachting in Hong Kong 40.000 pond moeten gaan opbrengen. In Londen zullen 12 flessen Petrus 1996 naar verwachting zo’n 20.000 pond gaan opbrengen.

Bij deze flessen krijg je een FA Cup-finale shirt uit hetzelfde jaar cadeau. Een dozijn flessen Latour 2000 is ook te koop voor een vermoedelijke prijs van 8.500 pond.

Ook de Italiaanse Super Toscaans worden niet vergeten. Zo staat er op de veiling van Hong Kong een door Ferguson gesigneerde zes liter fles te koop van Sassicaia 2005.

Het volledige interview met Sir Alex Ferguson zal worden gepubliceerd in het juninummer van Decanter magazine.

Dus mocht je nog wat geld over hebben….

Proef smakelijkkk…..
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!