Afvallen door wijn te drinken.

afvallen

Afvallen door wijn te drinken…bestaat de hemel of niet…?

Te veel alcohol is schadelijk voor de gezondheid, dat weet iedereen maar niet iedereen houdt zich eraan. Maar wist je dat ook geheelonthouders slechter af zijn, zo bleek in ieder geval uit een onderzoek.

Eén glas wijn per dag daarentegen lijkt ideaal: het is goed voor het hart, dat is al zo lang bekend en uit vele studies is dat ook gebleken en het zou ook gewicht helpen verliezen. Afvallen door wijn te drinken, dat zal vele vrouwen (en natuurlijk ook veel mannen) als muziek in de oren klinken. Dat concludeerde een onderzoeksteam van de universiteit van Navarro na een analyse van studies over alcohol en gewicht.

God bestaat: afvallen door wijn te drinken!

Daaruit bleek dat de link tussen alcohol en gewichtstoename vooral naar voren kwam in studies over zware drinkers. Daaruit concludeerden de onderzoekers dat gematigd drinken, niet noodzakelijk gewichtstoename veroorzaakt.
afvallen
Ook het soort alcohol speelt een rol: wijndrinkers komen minder aan dan bierdrinkers.

Een andere studie die uitgevoerd werd door doctor Harvey Finkel aan de universiteit van Boston toonde aan dat de biologische reacties in het lichaam ten gevolge van alcohol slecht door mensen begrepen wordt.

Ook dit onderzoeksteam wees op de positieve effecten van gematigd drinken: het zou zelfs beschermen tegen diabetes en metaboolsyndroom, die beide in verband staan met obesitas.

Eerder suggereerde een onderzoek al dat te dikke mensen minder kans hebben op diabetes als ze gematigd drinken. Een studie van drie jaar geleden vond dan weer dat resveratrol, een onderdeel van druiven en rode wijn, vetcellen vernietigt.

Ik denk dat ik vanmiddag weer mijn afvalrondje ga doen…. 😉