5 tips voor een geslaagd weekend

tips voor een geslaagd weekend

Sommige weekenden kunnen best saai zijn, maar hier heb je 5 tips voor een fantastisch en geslaagd weekend.

Weekend: de meeste van ons kijken er vaak hard naar uit. Je hebt tijd om te rusten en geen verplichtingen voor je werk. Hoewel we doorheen de week steeds uitkijken naar het weekend, weten we vaak niet goed wat te doen tijdens deze twee (of soms zelfs 3 dagen) dat we vrij zijn. Daarom geven wij je in dit artikel wat ideeën die jij kan doen om jouw vrije dagen om te toveren tot een geslaagd en leuk weekend.

Maak een mooie fietstocht

Nederland en België zijn echte fietslanden. De groene omgevingen, goede fietspaden en gezellige dorpjes zorgen ervoor dat je in Nederland en België mooie fietstochten kan maken. Onderweg kan je genieten van het uitzicht en kan je af en toe eens stoppen om bijvoorbeeld een glaasje wijn te drinken.

Daarom is het een goed idee om eens een fietstocht te maken samen met je partner of beste vriend(in). Met een fietstocht zorg je ervoor dat je weekend niet alleen leuk is, maar ook nog is gezond!

Bezoek een wijnmuseum

Ons land telt veel verschillende musea en monumenten. Daarnaast worden er ook geregeld tentoonstellingen georganiseerd. Dankzij dit ruime aanbod aan culturele mogelijkheden, is er voor elke leeftijd wat wils.

Zo’n culturele uitstap zorgt ervoor dat je meer te weten komt over bepaalde onderwerpen, zoals bijvoorbeeld wijn. Je kan als wijnliefhebber in Nederland heel wat verschillende wijnmusea bezoeken. Eén weekend zal nog ruim tekort zijn vanwege het grote aanbod aan wijnmusea in ons mooie land.

Organiseer een

Er zijn ‘oneindig’ veel soorten wijn te koop. Al deze wijnen hebben een verschillende smaak en kwaliteit. Nee, je hoeft heus niet een echte wijnkenner te zijn om een wijnavond te houden! Koop wat verschillende wijnen, nodig je vrienden uit en je zal gegarandeerd veel plezier hebben.

Een handige tip voor een wijnavond: koop een wijnrek. Zo’n wijnrek zorgt er niet alleen voor dat je veel flessen kunt opbergen, maar zorgt er ook voor dat je flessen plat liggen. Dat is erg belangrijk omdat de kurk van je fles hierdoor altijd nat blijft. Daardoor werkt de kurk soepel en sluit het goed af. Het wijnrek kan je na je wijnavond gewoon weer aanvullen met andere wijnflessen. Zo blijft je wijnvoorraad steeds lekker en zo ideaal mogelijk bewaard.

Doe een citytrip

Met zoveel leuke en mooie steden in Europa (en de lage prijzen van vliegtickets) zijn citytrips de laatste jaren heel populair geworden. Sommige steden die dicht bij zijn en heel leuk om te bezoeken, zijn steden als: Keulen, Antwerpen, Parijs, Monschau of Rijssen.  Maar ook steden als Rome, Athene, Budapest of Stockholm kunnen prima in een (lang) weekend bezocht worden! 

Speel gezelschapsspelletjes met je gezin

Gezelschapsspellen zijn een leuke bezigheid voor jong en oud. Haal de gezelschapspelletjes van onder het stof vandaan en spoor je gezinsleden aan om gezellig mee te doen. Zo creëer je wat quality time met je gezin, zonder dat er telefoons of andere schermen aan te pas hoeven te komen. De gezelschapsspellen zorgen ervoor dat het gezin een activiteit doet waar iedereen veel plezier aan beleeft. Schenk tijdens het spelen gerust een glaasje wijn in voor jezelf. Maar niet voor de kinderen natuurlijk…

We zouden zo nog wel even kunnen doorgaan, want er zijn zowel binnen- als buitenshuis genoeg dingen te beleven om nooit verveeld te raken. We hopen dat je wat hebt gehad aan onze tips en wensen je alvast een fijn weekend met een glaasje wijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *