5 Tips om een Champagne goed te serveren

champagne ontbijt
Vandaag is het zover. Het nieuwjaar komt eraan en hier volgen 5 tips om een Champagne goed te serveren.

Meer lachen om wijn?
[wpp stats_comments=0 post_type=post limit=7 range=”all” title_length=22 cat=”153″ wpp_start=”

    ” ]

1. Laat een Champagne nooit knallen. Het klinkt leuk maar de Champagne schrikt ervan en het is zonde van de Champagne die zo uit de fles spuit. Het kan ook nog eens oogletsel veroorzaken. In de champagnestreek rond Reims zijn er vele sommeliers met een glazen oog.

2. Schenk champagne altijd in twee tijdsbestekken: begin met een kleine hoeveelheid en vul het champagneglas bij als het schuim is weggezakt tot het normale nivau..

3. Schenk Champagne in een flûte, dat is een smal glas die naar boven toe nog smaller wordt. De geur wordt compacter en de Champagne heeft meer geur (of neus). Wacht om te ruiken tot het hevige gebruis voorbij is, het massieve koolzuurgas in het begin is onaangenaam, je ruikt de wijn veel minder en het kan je neus gaan irriteren.

4. Koop een kwaliteitschampagne, de lange rijpingstijden van Champagne maken de koolzuurbelletjes fijner. Het belletjesgordijn heeft ook meer dan een visuele functie: het fungeert als geurversterker. De opstijgende gasbellen stuwen het fruitboeket omhoog en ze spatten aan de bovenkant van het glas open.

5. De temperatuur is heel belangrijk, Champagne of andere koolzuurhoudende wijnen serveer je bij 12 graden Celsius. Dus niet uit de ijskast en dan serveren maar haal de champagne een half uurtje van tevoren uit. De Champagne is beter op temperatuur en je kan er meer van genieten.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!
Of persoonlijk via mijn Linkedin