5 soorten vlees die goed bij een wijntje passen

Geniet van een heerlijk stukje vlees onder het genot van een wijntje. Wijnen zijn er in tal van verschillende soorten, wat het soms best lastig maakt om een geschikte wijn bij een bepaald gerecht te vinden.

Kies tussen rood en wit, tussen een wat drogere wijn en een wijn met zoete afdronk, enzovoorts. Hetzelfde geldt voor vlees! Ook vlees is verkrijgbaar in diverse soorten. In het bijzonder, wanneer je kiest voor online vlees bestellen. Het aanbod aan vleessoorten is bij een online slager vaak veel ruimer, dan bij de lokale slager. Op deze pagina lees je meer over verschillende soorten vlees en de wijnen die hierbij passen.

Rund

Bij rund kun je zowel een witte, als een rode wijn drinken. In de herfst en winter kiest men vaak voor een stoofschotel met rund, gecombineerd met een Pinot Noir. In de zomer combineer je het rund van de barbecue met een frisse en halfdroge Pinot Grigio.

Lam

Waar je bij rund voor en halfdroge en frisse witte wijn kiest, combineer je lam het beste met een volle en krachtige wijn. Denk bijvoorbeeld aan een Muscat of een Sauvignon Blanc. Eet je lam in de winterperiode? Kies dan voor een soepele rode wijn, zoals een Merlot of een Barolo.

Kalf

Leg je een stukje kalf op de barbecue in de zomer, dan kun je dit combineren met een soepel en ietwat kruidige witte wijn. Denk aan de Sauvion Chinon. Ook een Pinot Grigio kan smaakvol zijn bij een stukje kalf. Handig, wanneer je kalf en rund combineert. In het najaar combineer je een stukje kalf met een soepele rode wijn. Net noemden we al de Pinot Noir, maar ook een Chianti Classico misstaat niet.

Wild

Wild wordt voornamelijk in het najaar gegeten. Ook rond de feestdagen is wild een geliefde vleessoort. Het maakt dat wild vaak gecombineerd wordt met een rode wijn. Groot voordeel aan wild is dat vrijwel iedere rode wijn bij deze vleessoort past. Kies voor een Barolo, een Pinot Noir, een Cabernet Sauvignon, enzovoorts.

Varken

Een vijfde vleessoort die veel gegeten wordt is varken. Bij varken drinkt men niet alleen een witte en rode wijn, maar ook rosé! Daar waar rosé veel minder of helemaal niet bij de andere vleessoorten uit dit artikel gedronken wordt. Varken is dus een echte aanrader voor de liefhebbers van rosé! Kies voor een frisse en kruidige witte wijn, of een lichte en volle rode wijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *