5 redenen waarom een rosé wijn zo lekker is

Rosé wijn associeer ik met mooi weer. Heerlijk een glaasje buiten op het terras of in je tuin drinken. Rosé smaakt heerlijk in het zonnetje, maar er zijn nog veel meer manieren om van een rosé te genieten.

Waarom is een rosé zo lekker? Rosé is geen rood en geen wit. Rosé heeft geen tannine, maar ook geen strenge zuurgraad. Hier komen 5 redenen waarom je een rosé moet drinken.

Rosé is verfrissend en zomers

Rosé wordt vaak geassocieerd met zonnige dagen en ontspanning. Een gekoelde rosé op het terras of in je eigen tuin voelt meteen als zomer. De lichte en verfrissende smaak en vaak het lage alcoholpercentage passen perfect bij warm weer.

Rosé is een veelzijdig wijntje

Rosé is een wijn die tussen rood en wit in zit. Het wordt gemaakt door de schillen van blauwe druiven kort in contact te laten komen met het sap. Hierdoor krijgt het die mooie roze kleur. Die roze kleur kan variëren omdat de blauwe druiven een verschillende kleur produceren. Deze veelzijdige rosé wijn past goed bij verschillende gerechten, van salades tot en met gegrilde vis.

Rosé is vaak een jonge wijn

In tegenstelling tot rode wijn hoeft rosé niet jarenlang te rijpen. Het is een jonge wijn die snel op dronk is. Het is dus prima om een fles rosé te drinken die niet meer dan twee of drie jaar oud is. Dan is de rosé op zijn best, lekker fris en knisperend.

Rosé is vaak een zomerse wijn
Rosé is vaak een zomerse wijn, maar toch ook niet altijd. Er bestaan droge rosé wijnen, halfzoete rosé wijnen en ook zoete rosé wijnen. Vaak wordt dat aangegeven op het etiket, op het etiket aan de achterzijde van de wijnfles. Rosé wordt op verschillende manieren gemaakt. Eigenlijk wordt rosé op dezelfde wijze gemaakt als rode wijn, maar uiteraard zijn er uitzonderingen.

Een rosé wijntje is fris, fruitig en ongecompliceerd

Een goede rosé is fris, fruitig en evenwichtig van smaak. Het heeft vaak een aangenaam zuurtje en een lange afdronk. Perfect voor een lichte maaltijd of gewoon als aperitief.

Het Franse volk verbruikte ongeveer 9 miljoen hectoliter rosé in een gemiddeld jaar, In feite heeft de rosé wijn de rode wijn vervangen als meest populaire wijn van het land met een marktaandeel van 30%.

Het belangrijkste voor veel mensen: Rosé is betaalbaar

Rosé wijnen zijn vaak een betaalbare keuze. In vergelijking met rode wijn is het een koopje. Je kunt heerlijke exemplaren vinden tussen de 8 tot 12 euro.


Lees verder na de advertentie exaro

Foto: stable diffusion ai

Een gedachte over “5 redenen waarom een rosé wijn zo lekker is”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *