4 Fantastische wijntips voor de beginnende wijnproever

alle wijn tips op een rijtje
Iedereen kent het wel. Je bent op een feestje of in een restaurant en het gesprek begint over de wijn die in je glas zit. Zou het dan niet leuk zijn als je hier meer over kan vertellen?

4 Fantastische tips voor de aankomende wijnkenner

Hieronder volgen 4 tips om je kennis te verbreden en om interessanter over te komen:

1. Bouw een indrukwekkende woordenschat op
Woorden als ‘aards, eikenhout, fruitig, jong en kruidig’ komen veel voor als geur- en smaakindrukken in je wijnglas. Lees meer in wijnboeken en breid je woordenschat uit. In veel gevallen kom je hiermee weg zolang er geen ‘kenner’ voor jou staat.

2. Haal veel informatie uit het etiket
Veel informatie haal je van het etiket. Dat gaat op feestjes natuurlijk niet altijd op. Probeer op feestjes eerst de fles te bemachtigen voor je over de wijn gaat praten. Het etiket verteld jou over het gebruikte druivenras, jaargang, streek enz. enz. Met al deze informatie kom je al veel verder.

3. Leer de basiskennis uit je hoofd
De basiskennis is bij wijn heel belangrijk. Bijvoorbeeld is het belangrijk om de serveertemperatuur uit je hoofd te weten. Witte wijnen moeten gekoeld worden, maar tot hoever je moet koelen zal je wellicht niet weten. Lichte rode wijnen moet je ook koelen. Uiteraard moet je ook weten hoe je je glas vast moet houden. Met deze kleine tips kan je al goed laten zien hoe groot jouw wijnkennis is.

4. Vraag het de WijnGekken
Iedereen heeft tegenwoordig een internetverbinding. Klik op wijngekken.nl en doorzoek onze site. Kom je er niet uit, dan mail, Twitter of Facebook je even. Wij kunnen jou de perfecte antwoorden geven waar jij om zit te springen.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!