10 Duurste Champagnes (deel 2)

Champagnes

Lijstjes, lijstjes….lijstjes! De mens is er dol op….!

En waar is ‘de mens’ nog meer dol op…? Juist…WIJN!

En welke wijn spreekt het meest tot de verbeelding? Juist….CHAMPAGNE!

Zoals u allemaal weet kosten echte Champagnewijnen (dus de bubbelwijnen die uit de Franse Champagnestreek komen en niet de Cava’s uit Spanje of de Prosecco’s uit Italië) veel duiten.

Maar zoals met alles….Je hebt BAAS BOVEN BAAS!

Hier het tweede deel van de 10 ALLERDUURSTE Champagnewijnen ooit!


NUMMER 5

Moët & Chandon Dom Perignon White Gold -£1,475 150Moët & Chandon Dom Perignon White Gold

Deze speciale editie Dom Perignon Brut Champagne zit in een witgoud vergulde fles. Op de vergulde bedekking is het etiket van de Dom Perignon gegraveerd met laser. Een ware zeer gewilde collectors item.
De gemiddelde prijs van een 75cl fles staat genoteerd op £ 1.475 op WineSearcher, terwijl een drie liter jeroboam je voor de prijs van £ 8982 kan aanschaffen….

Nummer 4

Boërl & Kroff Brut – £1,488 150Boërl & Kroff Brut

Boërl & Kroff staat met twee vermeldingen in deze top tien. Deze Champagne Brut heeft een gemiddelde prijs van £ 1488 per fles volgens WineSearcher..
Wil je nou écht de sier maken op een feestje…

Ga dan maar eens op zoek naar de Cash Splash, een 30 liter fles van deze Champagne is momenteel beschikbaar voor maar liefst £ 71.856.

Nummer 3

Krug Clos d’Ambonnay - £ 1,615 150Krug Clos d’Ambonnay

De enige Champagne Blanc de Noirs in deze lijst is de Krug Clos d’Ambonnay gemaakt van alleen de Pinot Noirdruif en het heeft een gemiddelde verkoopprijs van £ 1.615 per fles.


Nummer 2

Moet & Chandon Dom Perignon Charles & Diana 1961

Moet & Chandon Dom Perignon Charles & Diana 1961 – £ 2,576 150Kijk, nu komen we in de hele dure klasse. De TOP of het POPS

In 1981 werd Dom Perignon gekozen als de officiële Champagne voor het huwelijk van Lady Diana Spencer en Prins Charles. Magnums Dom Perignon Vintage 1961, het geboortejaar van Diana (en overigens ook het geboortejaar van uw nederige schrijver van dit stuk), werden op de bijzondere dag geserveerd en deze flessen kregen een special etiket.

Beperkt aantal van deze vintage Brut Champagne werd later vrijgegeven ter gelegenheid van het sprookjeshuwelijk en die zijn te koop voor een gemiddelde prijs van £ 2576 per fles.
En nu de ALLERDUURSTE CHAMPAGNE

Nummer 1


Goût de Diamants, Taste of Diamonds

Goût de Diamants ‘Taste of Diamonds, staat niet genoteerd in WineSearcher, maar is wel de allerduurste champagne op de wereld. Deze bubbelwijn werd in 2013 uitgebracht door de 29-Goût de Diamants 2jarige Shammi Shinh, oprichter van Knightsbridge.

De Goût de Diamants Champagne is gemaakt van 100% Grand Cru druiven en wordt geproduceerd van een 8 hectare grote wijngaard in handen van het familiebedrijf, Champagne Chapuy in Oger.

Elke fles van Goût de Diamants is versierd met een briljant geslepen Swarovski kristal in het midden van een diamant-vormige tin ontwerp dat lijkt op het Superman-logo.

Een Limited Edition fles die ontworpen is door Alexander Amosu had een waarde van £ 1,2 miljoen, waardoor het de duurste fles champagne in de wereld genoemd mag worden…..

Zoveel geld verdien ik wel, maar krijg ik niet….!

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!