10 Duurste Champagnes (deel 1)

ChampagneLijstjes, lijstjes….lijstjes! De mens is er dol op, dus hier de 10 Duurste Champagnes in de wereld…

En waar is ‘de mens’ nog meer dol op…? Juist…WIJN!

En welke wijn spreekt het meest tot de verbeelding? Juist….CHAMPAGNE!

Zoals u allemaal weet kosten echte Champagnewijnen (dus de bubbelwijnen die uit de Franse Champagnestreek komen en niet de Cava’s uit Spanje of de Prosecco’s uit Italië) veel duiten.

Maar zoals met alles….Je hebt BAAS BOVEN BAAS!

Hier het eerste deel van de 10 Duurste Champagnes ooit!

NUMMER 10

Moët & Chandon Bi Centenary Cuvée Dry Imperial 1943

Moët & Chandon Bi Centenary Cuvée Dry Imperial 1943 – £832 150Moët & Chandon werd in 1743 opgericht door Claude Moët en bezit vandaag de dag meer dan 1.000 hectare aan wijngaarden. Het produceert ongeveer 26.000.000 flessen champagne per jaar en heeft een ‘Royal Warrant’ om champagne te leveren aan Koningin Elizabeth II.
Deze 1943 Cuvee werd uitgebracht in 1943 toen het Champagnehuis haar 200ste verjaardag vierde vieren en heeft een gemiddelde verkoopprijs van £ 832 (Bron: WineSearcher).

Op Nummer 9 van de 10 Duurste Champagnes

Krug Brut David Sugar Engraved ‘Quail Design in Flowering Tree’

Krug Brut David Sugar Engraved ‘Quail Design in Flowering Tree’ - £1,080 150Deze ‘limited edition’ Krug Brut staat genoteerd op WineSearcher als de negende duurste 75cl Champagnefles in rij. Het wordt gegraveerd geleverd met het ontwerp van een kwartel zittende in een boom die in de bloei staat. De Champagne heeft een gemiddelde prijs van £ 1080.

Nummer 8

Moet & Chandon Dom Perignon by Karl Lagerfeld

10 Duurste ChampagnesJa, voor Limited Editions moet je flink betalen. Ook deze Champagne is een speciale editie.

Deze speciale editie Dom Perignon Champagne Brut is geproduceerd door Moët & Chandon en werd uitgebracht in 1998. De fles is ontworpen door de Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld. Lagerfeld is momenteel de hoofd ontwerper en creatief directeur van het Franse modehuis Chanel, het Italiaanse huis Fendi en zijn eigen modehuis. De prijs ligt zo rond de £ 1169….

Nummer 7

Krug Private Cuvée

Krug Private Cuvée- £1,189 150Krug werd in 1843 opgericht door Joseph Krug voornamelijk gesitueerd in Reims. Vandaag de dag is het Champagnehuis grotendeels in handen van de multinational conglomeraat LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SA, waar de volgende grote wijnnamen onder vallen: Moët & Chandon, Veuve Clicquot, Château d’Yquem en Ruinart.
WineSearcher geeft deze een gemiddelde prijs van £ 1189.

Op Nummer 6 van de 10 Duurste Champagnes

Boërl & Kroff Brut Rose

Boërl & Kroff Brut Rose – £1,314 150Boërl & Kroff is ontstaan uit het Champagnehuis Drappier. In 1995 nam Michel Drappier de stap om de beste druiven van zijn wijngaard afzonderlijk te vinnifiëren en exclusief te gebruiken voor een nieuw merk – Boërl & Kroff.
De Champagne House Brut Rose, gemaakt van een blend van Pinot Meunier en Pinot Noir, heeft een gemiddelde verkoopprijs van £ 1314. Een magnum kan oplopen tot £ 3293.

Volgende keer de top 5 van de DUURSTE CHAMPAGNEWIJNEN OOIT!

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!