DE PHYLLOXERA DRUIFLUIS OPSPOREN EN VROUWEN DRINKEN MEER WIJN

De phylloxera druifluis opsporen gebeurt in Australië. Vrouwen drinken meer wijn in Duitsland, maar ook meer kwaliteitswijnen.

De phylloxera druifluis opsporen

De phylloxera druifluis opsporen

Ja, de technologie gaat alsmaar verder. Rond 1900 kwam de druifluis, de phylloxera, naar Europa. Talloze wijngaarden werden vernietigd, maar een paar wijngaarden konden dit overleven.
De phylloxera is nog niet dood, maar bestaat nog steeds. Wel is er een middel tegen deze druifluis gevonden en dat is een andere onderstok. De onderstokken van de Amerikaanse Vitis Vinifera worden tegenwoordig gebruikt om de phylloxera een halt toe te roepen en dat lukt heel aardig in Europa. Vreemd genoeg is wel dat de phylloxera druifluis niet houdt van zandgronden. Het enge beestje kan hier niet in overleven. In Europa zijn nog steeds wijngaarden van voor het phylloxera tijdperk (zie foto hieronder in het Zuidfranse Saint-Mont en lees MEER HIER

 In Europa zijn nog steeds wijngaarden van voor het phylloxera tijdperk

Jammer genoeg is Australië nog niet zo ver. De druifluis heeft daar ook huis gehouden en ook daar werden veel wijngaarden vernietigd. Nu is er een nieuw middel tegen de druifluis en dat is de smartphone.

Lees het hele artikel op https://www.foodmag.com.au/yarra-valley-wineries-turns-to-smartphone-technology/#new_tab

 

Vrouwen drinken meer wijn

Vrouwen drinken meer wijn in Duitsland

Wij mannen moeten eraan geloven. Waren we eerst goed in bier drinken en daarna wijn drinken en dan gaan de vrouwen ons weer inhalen. Vrouwen doen vaak de aankopen in de supermarkt, dus is het logisch dat de dames de mannen daar inhalen. Ja, het is zover: vrouwen drinken meer wijn!
Maar ook online en in het algemeen halen de dames de heren in met aankopen van de wijnen. Niet alleen meer, maar ook duurdere wijnen worden aangeschaft.

Lees het allemaal op https://www.meininger.de/en/wine-business-international/news/women-now-top-wine-consumers-germany#new_tab