BIOLOGISCHE WIJNEN ZITTEN IN DE LIFT; HOE WORD JE WIJNBOER?; KLANT KIEST DE SMAAK VAN DE WIJN; WORD JE SLIMMER VAN WIJN; ETC….

BIOLOGISCHE WIJNEN ZITTEN IN DE LIFT; HOE WORD JE WIJNBOER?; KLANT KIEST DE SMAAK VAN DE WIJN; WORD JE SLIMMER VAN WIJN; ETC….

BIOLOGISCHE WIJNEN ZITTEN IN DE LIFT; HOE WORD JE WIJNBOER?; KLANT KIEST DE SMAAK VAN DE WIJN; WORD JE SLIMMER VAN WIJN; ETC….

Kort wijnnieuws van www.wijngekken.nl : deze week hebben wij de volgende keuzes gemaakt:

KLASSIEKE WIJN STAAT ONDER DRUK EN HIER IS DE OPLOSSING

Door de klimaatsveranderingen wordt de wijnbouw in de noordelijke streken steeds belangrijker, maar komen de klassieke wijnstreken onder druk te staan. Vroeger was het normaal dat een Bordeauxwijn een alcoholpercentage had van 11 tot 12% en nu is het gebruikelijk dat dit percentage tussen de 13 en 14% ligt. In de Rhonestreek ligt het nog hoger… De Verenigde Staten hebben dé oplossing…. Benieuwd…? Kijk dan even verder op… https://www.bnr.nl/nieuws/lifestyle/10376614/de-smaak-van-klassieke-wijnen-verdwijnt-maar-in-de-vs-hebben-ze-daar-wat-op-gevonden

WIJNBOER WORDEN? ZO DOE JE DAT!

Nu het steeds lucratiever wordt om wijnboer te worden in plaats van een andere soort boer, wordt de vraag naar een goede opleiding tot wijnboer steeds groter. Hebt u interesse in deze opleiding dan is dit artikel voor u misschien nuttig….
https://www.hln.be/regio/tongeren/wijnboer-worden-limburgse-school-legt-veld-met-280-stokken-aan-leerlingen-leren-alles-over-onderhoud-en-snoeien-van-ranken~a0aca0db/

BIO-WIJNEN ZITTEN IN DE LIFT

Het gaat goed met de Bio-wijnen, want wie wilt er nu niet goed zijn voor het milieu…?
De wereld verkoop van deze biologische wijnen zitten echt in de lift en zal de komende tijd alleen maar toenemen. Lees er alles over op….
https://www.biojournaal.nl/article/9095604/wereldwijde-bio-wijnverkoop-zal-met-9-2-toenemen-tussen-2017-2022/

KLANT KIEST SMAAK WIJN

Eigenlijk kan het niet beter: de consument bepaalt zelf de smaak van de wijn..!!!! Twintig Hema-klanten mochten onder het toeziend oog van Harold Hamersma de smaak van een roséwijn bepalen en ook het etiket! Het wat en hoe kan u natuurlijk allemaal vinden op….https://www.levensmiddelenkrant.nl/levensmiddelenkrant/nieuws/hema-klanten-kiezen-smaak-nieuwe-wijn

107 JAAR WORDEN; ZO DOE JE DAT!

Iedereen wilt oud worden, maar niemand wilt oud zijn… 107 is een respectabele leeftijd en er zijn er maar weinig die deze leeftijd halen. Dus valt altijd de vraag: hoe doe je dat? 107 jaar oud worden…. Blijkt dat velen altijd een glaasje rode wijn drinken, zo ook deze mevrouw. Wilt u ook 107 jaar oud worden, lees dan lekker verder op… https://dagblad010.nl/Algemeen/oudste-burger-capelle-is-107-jaar-geworden

WORD JE SLIMMER VAN WIJN…?

Niemand wilt dom zijn en iedereen (in ieder geval diegenen die dit lezen) houdt van wijn. Dus als je slimmer kan worden van wijn drinken, dan zou dat natuurlijk twee vliegen in één klap zijn! Of het allemaal hout snijdt, kan u lezen op….
https://www.nu.nl/gezondheid/5870154/nucheckt-waarom-uit-onderzoek-niet-blijkt-dat-je-slimmer-wordt-van-wijn.html

OUD WORDEN? GEWOON LADINGEN WIJN DRINKEN!

Wederom een 100-jarige die vertelt hoe je oud kan worden. Gewoon ladingen wijn drinken en dan komt het allemaal goed! Ook oud willen worden? Lees het dan op….
https://7news.com.au/lifestyle/drink/100-year-old-woman-reveals-that-drinking-loads-of-wine-is-the-secret-to-living-longer-c-83773?fbclid=IwAR2AA7NhJkDrX0sPioJW8loTlo5DZma6EgqEWDrWcfpuI8S-izjKrC7qvbI

Tot zover onze selectie van het wekelijkse mondiale wijnnieuws uit de wondere wereld van wijn.

www.wijngekken.nl houdt het dagelijkse wijnnieuws voor u elke dag bij en vat dat samen in een mooi, leuk en informatief artikel. Dit doen we wekelijks, zodat u NIETS MIST van al het nieuws uit de wondere wereld van wijn!

Volg ons op:

FACEBOOK Wijngekken (https://www.facebook.com/wijngekken/)

Facebookgroep Wijngekken (https://www.facebook.com/groups/120426274735143/)

Facebook Nederlandse Wijn (https://www.facebook.com/groups/478342635530658/)

INSTAGRAM (Wijngekken.nl) op https://www.instagram.com

YOUTUBE … https://www.youtube.com/channel/UCvKA3lTLGYNfuvMmTKWFZ6w

U BENT WELKOM!!!