BESTE WIJNEN VAN DE LIDL; TIPS OM TE KOELEN; WIJNTRENDS 2019; WIJNVROUW VAN HET JAAR 2019; GROOTSTE WIJNFESTIVAL VAN HET JAAR; WAT ZEGT WIJN OVER JOUW PERSOONLIJKHEID?; ETC…..

BESTE WIJNEN VAN DE LIDL; TIPS OM TE KOELEN; WIJNTRENDS 2019; WIJNVROUW VAN HET JAAR 2019; GROOTSTE WIJNFESTIVAL VAN HET JAAR; WAT ZEGT WIJN OVER JOUW PERSOONLIJKHEID?; ETC…..

BESTE WIJNEN VAN DE LIDL; TIPS OM TE KOELEN; WIJNTRENDS 2019; WIJNVROUW VAN HET JAAR 2019; GROOTSTE WIJNFESTIVAL VAN HET JAAR; WAT ZEGT WIJN OVER JOUW PERSOONLIJKHEID?; ETC…..
Kort wijnnieuws van www.wijngekken.nl : deze week hebben wij de volgende keuzes gemaakt:

DÍT ZEGT JOUW FAVORIETE WIJN OVER JE PERSOONLIJKHEID

Bestel je zomaar een wijn op een terras of tijdens een diner… Er zijn mensen die uit jouw favoriete wijn direct jouw persoonlijkheid weten te filteren. Kies je voor rood of voor wit… wat zegt dat over jou als persoon…? Lees het allemaal op….
https://www.margriet.nl/fitengezond/psyche/keuze-wijn-persoonlijkheid/

JONGE MENSEN HEBBEN MINDER INTERESSE IN DE WIJNCULTUUR

De oudere generatie is opgegroeid met wijn. Wie weet nog de sherrykuren om af te vallen. Liters en liters sherry werden er gekocht en gedronken. Nu drinkt er bijna niemand meer sherry… Hoe staat het eigenlijk met de jonge generatie? Hebben zij nog een band met de wijncultuur…? Bekijk het allemaal op…
https://atv.be/nieuws/dalende-interesse-in-wijncultuur-bij-jongere-generatie-wijndrinkers-video-78945

AMSTERDAM HEEFT HET EN NU OOK … BRUSSEL

En dan weet u precies waar ik het over heb….een wijngaard… Nou klopt het dat Amsterdam, maar ook Den Haag, een wijngaard heeft (zelfs twee stadwijngaarden), maar dat Brussel er nu echt eentje heeft….? Gudule Winery Brussels is een wijnmakerij die gevestigd is in Brussel, maar betrekt hun druiven van buiten Brussel… Ach, lees het gewoon op… https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190527_04432179

DOOR BLOCKCHAIN JE WIJN LATEN CONTROLEREN…!

Tattoo is de naam van een nieuwe blockchain waar je je wijn kan controleren. Gemaakt door Ernst & Young waarbij elke fles wijn een ‘tatoeage’ krijgt met zijn eigen QR code. Door het scannen van de QR code kunnen deelnemers bij informatie komen… Lees het allemaal verder op….
https://www.about-crypto.nl/nieuws/door-blockchain-je-wijn-laten-controleren

TIPS OM WIJN TE KOELEN

In de regel moet een wijn eigenlijk altijd wel iets gekoeld worden. Een rode wijn moet je proeven op huiskamertemperatuur. Nu is de gemiddelde huiskamertemperatuur veel warmer dan vroeger (18 graden) en daarom moet je wijn vrijwel altijd koelen. Hier een aantal tips om wijn te koelen….
https://www.winemag.com/2018/08/13/chill-wine/?fbclid=IwAR0cpV5w4lRskYRwg-qpvbXqwWn1kaXz6YTEb67M0ES9uMS98mTs-kbEqRc

WIJNTRENDS: MINDER ALCOHOL, FRISSER EN …DUURDER

Het is altijd interessant om te weten welke kant het opgaat met de wijntrends. Als je bij de tijd en trendvolgend over wilt komen dan moet je dit artikel lezen….
https://www.missethoreca.nl/restaurant/artikel/2019/05/wijntrends-horeca-minder-alcohol-frisser-en-duurder-101320438

WIJNVROUW VAN HET JAAR 2019 IS GEWORDEN…..

Er waren nog vier kandidaten overgebleven en er kon er maar eentje winnen. Wijnvrouw van het jaar 2019 is geworden…. Ach, bekijk het zelf in deze video….
https://www.youtube.com/watch?v=e-ak3o3qwyk Of lees het in ons artikel : https://www.wijngekken.nl/nieuws/wijnvrouw-van-het-jaar/

GROOTSTE WIJNFESTIVAL VAN NEDERLAND!

Groot, groter en grootst en wie heeft er weer de GROOTSTE…? Juist…AMSTERDAM!
Ik heb het natuurlijk over wijnfestivals en het GROOTSTE wijnfestival staat er weer aan te komen! Op 7, 8, 9, 10, 14, 15 en 16 juni 2019 staat het Amsterdamse Bos (BACCHUSWIJNFESTIVAL) in het teken van de WIJN! Dus neem snel een kijkje op…. https://www.bacchuswijnfestival.nl

DE BESTE WIJNEN VAN DE LIDL

Lidl verkoopt wijn en of die wijnen van enige kwaliteit zijn… Wij hebben er zelf wel een aantal van geproefd en wij moeten zeggen dat het met de kwaliteit wel snor zit. En gelooft u ons niet, dan kan u altijd uitwijken naar onze Engelse collega’s van DECANTER!
Hier een aantal Lidlwijnen die het slurpen waard zijn… https://www.decanter.com/decanter-best/best-lidl-wines-331843/?utm_source=Newsletter&utm_medium=Email&utm_campaign=20190531_XDC-D_NWL_NW_daily

Tot zover onze selectie van het wekelijkse mondiale wijnnieuws uit de wondere wereld van wijn.

www.wijngekken.nl houdt het dagelijkse wijnnieuws voor u elke dag bij en vat dat samen in een mooi, leuk en informatief artikel. Dit doen we wekelijks, zodat u NIETS MIST van al het nieuws uit de wondere wereld van wijn!

Volg ons op:

FACEBOOK Wijngekken (https://www.facebook.com/wijngekken/)

Facebook Nederlandse Wijn (https://www.facebook.com/groups/478342635530658/)

INSTAGRAM (Wijngekken.nl) op https://www.instagram.com

YOUTUBE … (https://www.youtube.com/channel/UCvKA3lTLGYNfuvMmTKWFZ6w)

U BENT WELKOM!!!