Villa Maria Sauvignon Blanc 2020; speelkwartier op de tong!

Villa Maria Sauvignon Blanc 2020 van Marlborough Nieuw Zeeland staat gekoeld en wel op de proeftafel en ik sta te popelen om het te gaan proeven!

Waarom sta ik te popelen? Nu moet u weten dat deze Nieuw Zeelandse wijn altijd een beetje aan de prijs is en nu ik deze Sauvignon Blanc voor een leuke prijs op de kop kon tikken ben ik toch weer erg benieuwd, want Sauvignon Blancwijnen uit Nieuw Zeeland hebben een reputatie en die ken ik maar al te goed!

Het begon voor Wijnhuis Villa Maria allemaal in 1961 toen George Fistonich begon met een hectare aan wijngaard in Auckland… De rest is historie… (lees hier alles over Villa Maria)

Het is het meest onderscheiden wijnhuis van Nieuw Zeeland en dat wil zeker wat zeggen!


Lees verder na de advertentie exaro

Toen ik laatst de VOMAR-folder opende en wat doorbladerde, viel mijn oog op deze wijn; de supermarktdirectie had besloten deze wijn af te prijzen van € 8,99 naar € 6,99 en dat scheelt toch weer € 2 per fles. De tijden zijn duur mensen en ook ik moet op de kleintjes letten!

Dus heb ik de twee laatste flessen in mijn kar gedaan en op naar de kassa!

13,5% aan alcohol hebben ze uit de rijpe druiven weten te persen.

Laat de wijn spreken! 

Villa Maria Sauvignon Blanc 2020

Villa Maria Sauvignon Blanc 2020 heeft een maagdelijke zuivere kleur van licht witgoud over de tong en een witgouden fonkeling in de rand. Mooie jonge kleur.  

In de neus laat deze Nieuw Zeelandse witte Sauvignon Blanc zien dat het een zuivere wijn is. Zuiver, ragfijn en speels jong. Wit fruit van rode appel, groene appel, licht buxus dat rijk overkomt. Stuivend in de neus. De neus komt redelijk tot goed los.

Op de tong is Villa Maria Sauvignon Blanc 2020 van een bijzondere kwaliteit. Rijk, wit fruit dat jong, speels en vol vitaliteit zit. Zoet (rijk/rijp)/zuur speelt door de mond; een speelkwartier van de twee uitersten. Ook hier een mengeling van rode en groene appel die  zeer rijp overkomen met een lichte hint naar buxus. Speelse zuren. Goed op de mid-palate en in de breedte en diepte is het prima gesteld. In de brede afdronk een prettig mondgevoel van rijp fruit waar tot op het eind de zuren en de rijpheid zich afwisselen.

Villa Maria Sauvignon Blanc 2020 is zeker een zeer mooie wijn en dat voor die prijs! Jong, rijk, rijp, speels en onbevangen. Vitaal en open. De kenmerken van de Sauvignon Blanc komen zeker naar voren. Een wijn om te kopen!

Villa Maria Sauvignon Blanc 2020 verdient van mij een totaal van 16,5 punten

Drinken kan u het nu

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *