Twin Islands Sauvignon Blanc 2017, Marlborough, Nieuw Zeeland

Twin Islands Sauvignon Blanc 2017, Marlborough, Nieuw ZeelandWat je van ver haalt is altijd lekker(der), is een bekend spreekwoord en in dit geval gaat die vlieger echt op! Twin Islands Sauvignon Blanc 2017 komt helemaal uit Nieuw Zeeland…
en dat ligt aan de andere kant van onze mooie wereldbol. Een flinke reis voor ons wijnflesje, dat uiteindelijk in de winkels en slijterijen van de Wijnkring terecht komt, alwaar u het kunt kopen.

Tegenwoordig koopt men vaak via het ‘internet’ en ook dat is mogelijk. Als je op de onderstaande BANNER KLIKT dan komt u terecht in het wijnblad van de Wijnkring en vandaaruit kan u elke wijn direct bestellen. Alle wijnen die in het blad staan vermeld hebben een leuke korting en dat scheelt u weer geld!

Blader er maar eens rustig doorheen, want er staan hele leuke wijnen in en sommige wijnen zullen wij voor u (voor)proeven. En, zoals u van ons mag verwachten, onafhankelijk en eerlijk.

Sinds 1992 worden de wijnen van Twin Islands geproduceerd door het familiebedrijf Nautilus Estate, gevestigd in het hart van Marlborough op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland.

Twin Islands Sauvignon Blanc 2017, met een vrij laag alcoholpercentage van 12,5%, is ook in de aanbieding en kost u nu € 9,99 per fles. Een korting van bijna € 2 per fles.

Nu zijn de transportkosten van een wijn uit Nieuw Zeeland altijd hoog en dus valt de prijs wel mee en ik zal u maar alvast voorbereiden: EEN SUPERKOOP!

Laat de wijn spreken!

Twin Islands Sauvignon Blanc 2017

De kleur is licht geel/groen witgoud over de tong met een lichtgroene/witgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. Een frisse look. (2,8)
In de neus duidelijk een buxusfruitige basis met meerdere fruittonen. Diepgnag en complex, naast het feit dat het heerlijk ruikt. Groene appel met mango en abrikoos. Vers gras. Complex dus en met diepte en breedte. Zeer mooie zeer goede neus. (4,2)
Op de tong is de eerste indruk meteen eentje van respect. Heerlijk fris en spetterend. Crispy en verfrissend als een ijskoud waterijsje na een bloedhete dag. Verfijnde fruittonen van appel, mango, abrikoos en buxus. Maar dan ook nog eens aangevuld met ragfijne citroentonen en een perfecte zuurbalans. En dit ook nog eens in een breed geheel met diepgang. Complex, verfrissend met heerlijke fruittonen en ook nog eens vol en breed waardoor je met respect kan zeggen dat we hier te maken zullen hebben met een medaillewinnaar. Breed op de mid-palate en een verfijnde en aanhoudende brede verfrissende afdronk die een licht bittertje voor de bite de afdronk afsluit. (7,8)
Twin Islands heeft een perfecte Sauvignon Blanc op de wereld gezet en voor een prijs die iedereen moet aanspreken. Complex, zuiver, fris met perfecte zuren icm heerlijke fruittonen… Erg mooi dus. (2,6)

Als Sauvignon Blanc jouw wijn is dan moet je deze zeker eens op je proeftafel hebben staan en geproefd moeten hebben. Anders mis je gouden medaille voor wijntoch wat hoor! Echt mooi spul en complex! Verfijnd tot in de ragfijne zuren. Kan heerlijk als aperitief, maar ook bij zeevis of andere diertjes uit de grote plassen. Ik ga nog even genieten….
Twin Islands Sauvignon Blanc 2017 verdient een zeer mooi aantal punten namelijk : 17,4 punten. Een van de mooiste Sauvignon Blancwijnen die ik ooit heb geproefd en dat wil wat zeggen! Een DIKKE VETTE GOUDEN MEDAILLE! Congrats Wijnkring!

#wijn #twinIslands #NieuwZeeland #SauvignonBlanc #proefrecensie #aanbieding #Wijnkring #Verbunt #medialle #goud #Topkoop #topaanbieding #