Tishbi Estate Merlot 2010, Israël

Tishbi Estate Merlot 2010, IsraëlRobert van Israëlwijn.nl nam contact met mij op om twee wijnen uit Israël te laten proeven waaronder deze Tishbi Estate Merlot 2010.

En daar zijn wij natuurlijk voor en wij doen dit graag. Zelfs in dit geval nóg liever, omdat Israëlische wijnen niet vaak aangeboden worden en je Israelische wijnen niet al te vaak ziet.

Willem Jan en Robert van Israëlwijn.nl zijn vijf jaar geleden begonnen met Bevenco Quality Drinks. Nadat zij in aanraking waren gekomen met het product wijn, is de vonk overgeslagen en op dit moment volgen ze de Vinologenopleiding van de Wijnacademie. Wij wensen hen natuurlijk veel succes met hun opleiding!

Israël heeft mijn wijnhart gestolen

Tishbi Estate Winery bestaat al sinds 1985 en produceert jaarlijks ongeveer één miljoen flessen. Dit deden ze destijds onder de naam “The Baron Wineries”, vernoemd naar de Baron Edmond de Rothschild, de oprichter van de wijngaarden in Zichron Jaacov. (Baron Edmond de Rothschild heeft in de Bordeaux het mooie Chateau Clarke en is natuurlijk familie van de eigenaren van Chateau Mouton Rothschild en Chateau Lafite Rothschild, de welbekende premier grand crus van de Medoc).

De druiven zijn afkomstig van de Ramot Naftali gelegen in Galilee, de heuvels van Juda en aan de voet van de Taborberg. De wijnen zijn gemaakt van de Sauvignon Blanc, Colombard, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Viognier, Gewurztraminer en Pinot Noir.

Tishbi Estate Merlot 2010 heeft twaalf maanden op eikenhout gelegen en heeft een alcoholpercentage van 14%. De prijs van deze KANJER (lees de proefrecensie maar eens!) bedraagt € 17,95 en deze wijn is die prijs DIK WAARD! (HIER TE BESTELLEN)

Tishbi Estate Merlot 2010

De kleur van deze Tishbi Estate Merlot 2010 is vol rood over de tong en in de rand enige ontwikkeling. Mooie mollige kleur. De diepte is goed tot donker. Mooie kleur. (2,8)
De neus van Tishbi Estate Merlot 2010 komt goed los. Mollig, leer/zwarte bessen met eucalyptus. Vol en breed. Anijs en zeer rijp. Getoast. Deze Merlot heeft een zeer mooie neus! (4,5)
Op de tong is het direct duidelijk: we hebben hier te maken met een kwaliteit met een hoofdletter K. Tishbi Estate Merlot 2010 is mooi vol, rond, diep met rode en zwarte bessenfruit met leer en duidelijke houtopvoeding. Zeer rijp, eucalyptus, kruidig en enige specerijen. Lichtjes droog met anijs en chocoladetonen. Deze Israelische is mooi vol, breed, diep en de zachte zuren zorgen voor een prima harmonie. Wel sterk en krachtig en licht alcoholisch. Goed op de mid-palate en een zeer brede afdronk. (7,9)
Ja, hier kan ik eigenlijk kort over zijn. Mijn eerste Israelische wijn maakt even een verpletterende indruk! Op elk niveau een erg hoge kwaliteit dat ook nog eens voor een breed publiek is. Dit gaat hoog scoren! Israël heeft mijn nieuwsgierigheid gewekt en mijn wijnhart gestolen! (2,7)

Tishbi Estate Merlot 2010 staat gelijk aan kwaliteit met de hoofdletter K! Op elk gebied top en dus krijgt deze mooie Merlotwijn van mij een totaal gouden medaille voor wijnvan 17,9 punten {93-PP} en ****½* én gelet op de prijs/kwaliteitverhouding een vette GOUDEN MEDAILLE! Gefeliciteerd Israëlwijn.nl!