Saint Joseph 2012 E. Guigal; een Rhone uit de koopjesbak (met een gouden plak!)

Ja, de koptekst dekt volledig de lading, want deze Saint Joseph 2012 E. Guigal komt wel degelijk uit de koopjesbak.

Met de koopjesbak bedoel ik de wijnen die de supermarkt een beetje ‘over’ heeft. Ze hebben dan nog een paar flessen ‘over’ en zetten de restanten in een koopjesbak voor een hele aantrekkelijke prijs.

Zo ook deze Rhonewijn van Guigal en als u de naam Guigal hoort, dan weet u dat we het hebben over kwaliteitswijnen en bepaald niet goedkoop…

De prijs die de wijn voordat het in de koopjesbak belandde bedroeg € 21,95, maar ik heb het gekocht voor maar 50% van die prijs. € 11 is geen geld voor een dergelijke wijn! Waar? Gewoon bij de Albert Heijn.

En het blijkt maar weer: als u wat verder leest dan kunt u zelf opmaken dat dit een hele goede koop is geweest!

Laat de wijn spreken!

Saint Joseph 2012 E. Guigal

gouden medaille voor wijn

De kleur van deze Rhonewijn is vrij donkerrood op de tong van de kleur. Overgaand naar vol warmrood in de brede rand en in het uiterste van de rand enige ontwikkeling te zien. De diepte is donker. Mooie ietsjes ontwikkelde kleur. (2,8)
In de neus laat deze Guigalwijn al wat tertiaire facetten los: houttonen (sigaar en matig vanille); stal en wat bosgrond. Ook donker bessenfruit op de achtergrond. Vol en rijp. Intens en breed. De neus komt mooi los en laat kwaliteiten zien. (4,5)
Op de tong is de wijn rijp, rijk en breed. Een basis van donkerrood fruit waarbij de houtopvoeding haar vruchten begint af te werpen: houtindrukken van sigarenkistjes, ceder en wat vanille. Wat laurier en anijs. Lichtjes droog. Mooi in evenwicht met redelijke zuren die de wijn goed fris houden. Complex. Licht alcoholisch. Breed op de mid-palate met ruim voldoende diepte en breedte. De afdronk is breed, sappig en smakelijk. (7,4)

Saint Joseph 2012 E. Guigal is een mooie in ontwikkeling zijnde Rhonewijn. Komt aardig naar zijn hoogtepunt, maar kan, volgens mij, nog iets verder ontwikkelen. Echter, als u van mening bent dat u deze wijn nu wilt proeven, dan kan ik u dat aanraden. Kan bij een mooi stuk vlees geserveerd worden, want het heeft ruim voldoende smaak (en neus) om elk vleesgerecht te ondersteunen. (2,6)

Saint Joseph 2012 E. Guigal verdient een mooi totaal van 17,3 punten

Drinken kan u het nu, maar u kan het nog jaren houden.

U begrijpt dat voor de door mij betaalde prijs (€ 11!) deze wijn een GOUDEN MEDAILLE verdient!

Dus…Let op de koopjesbakken als de wijnrestanten worden verkocht! U kunt zo een pareltje scoren!

WIJNGEKKEN.NL ….. ZO GEK NOG NIET!

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument. 
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u adverteren bij wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *