Pipeta 2016; een TOPPER van de Tempranillodruif

Pipeta 2016; een TOPPER van de TempranillodruifOm maar direct met de deur in huis te vallen: Pipeta 2016 heeft 90 Parker Punten gescoord en dat is niet mis!

Maar wat zeggen die punten van Robert Parker (of van één van zijn medewerkers) nu eigenlijk…?

Dat deze wijn 90 PP heeft gekregen wil overigens niet zeggen dat het ook daadwerkelijk geproefd is door Parker zelf! Nee, daarvoor is de Parkerorganisatie te groot geworden. Hij heeft zijn mensen om diverse wijnen te proeven; hijzelf selecteert de wijnen uit die hij zelf wilt proeven.

Nu zijn deze medewerkers professionele wijnproevers en dus hoeft u zich geen zorgen te maken over de kwaliteit van de aantal punten. 90 PP is een hoge score, want het maximum ligt op 100 PP. Dit aantal is echter te halen voor the happy few (en bijna niet te betalen wijnen).

Ik heb eens een artikel geschreven over het hoe en waarom van de wijnpunten. KLIK HIER.

Deze Pipeta 2016 is gemaakt van 100% tempranillo en komt uit Toro (DO), Spanje. Pipeta 2016 heeft 14,5% en heeft 6 maanden op Frans eikenhout gelegen en ook nog eens 18 maanden op flessenrust. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken bedraagt 45+ jaar.

Pipeta 2016 is verkrijgbaar bij de WIJNBEURS voor de prijs van € 11,99 (KLIK op de bovenstaande banner).

Laat de wijn spreken!

Pipeta 2016

De kleur van deze Pipeta 2016 is vol donkerrood over de tong met een volle donkerrode tot rode rand. De diepte is diepdonker. Mooie volle kleur. (2,8)
In de neus veel rood fruit (zwarte en rode bramen en rode en zwarte bessen). Menthol en wat alcohol. Ook kruidig en vanille/mokka en koffie tonen van de houtopvoeding. Ook wat specerijen. Complex. Rijp. De neus komt redelijk los. (4,2)
Op de tong komt ook het rode fruit uit de neus terug. Zwarte en rode bramen en ook zwarte bessen. Ook mokka, tabak en koffie-indrukken van de houtopvoeding. Mooi rond. Ook wat alcoholisch en menthol. Kruidig. Mooie concentratie. Licht plakkerig en lichtjes droog van de nog aanwezige tannine. Zachte zuren. Smakelijk en sappig. Goed op de mid-palate, breedte en diepte en een goede tot brede afdronk die een licht notenbittertje laat zien. (7,4)

Pipeta 2016 heeft van Robert Parker 90 Parker Punten verdiend en gouden medaille voor wijnomgerekend zou dat bij mij uit moeten komen op 17,0 punten. Dat is een hoge score! Pipeta 2016 is een complexe wijn en zeker niet zomaar een wijn. Mooi rijp fruit van oude wijnstokken; tel daarbij op selectie en de keuze voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Houtopvoeding en aandacht laten hun sporen na. (2,4)

Pipeta 2016 verdient een mooie score, want het is een mooie complexe kwaliteitswijn en komt uit op 16,8 punten.

En dat is omgerekend in Parker Punten: 89PP

En dat betekent gelet op de prijs en kwaliteit … een GOUDEN MEDAILLE!

Drinken kan u het nu en u kan er zeker nog enige jaren van genieten!

#wijn #Wijnbeurs #Toro #Parker #RobertParker #Parkerpunten #medaille #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #Spanje

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!