Pinaster Tempranillo 2015, CO Castilla Y León , Spanje

Pinaster Tempranillo 2015, CO Castilla Y León , SpanjeGastrovino.nl heeft deze Pinaster Tempranillo 2015 aan ons geleverd om daar een onafhankelijke mening over te vormen.

Dat doen wij graag. Zo proeven wij duizenden verschillende wijnen door de jaren heen van verschillende wijnleveranciers, wijnspeciaalzaken, wijnproducenten, wijnhuizen, supermarkten, etc.

De ondernemers van Gastrovino kopen samen heerlijke wijnen en delicatessen in uit alle delen van de wereld. Hierdoor vind je in de Gastrovino winkels en op de webwinkel alleen de lekkerste producten. Er zijn wel 27 winkels in Nederland die aangesloten zijn bij Gastrovino.nl en wellicht zit er eentje bij U in de buurt. Kijk maar eens HIER.

Laten we het even over de wijn zelf hebben : Pinaster Tempranillo 2015 is dus een Spaanse wijn van Bodegas Prieto Pariente en is gemaakt van (natuurlijk) de Tempranillodruif. De 40 jaar oude wijnstokken staan op zo’n 740 meter boven de zeespiegel in Olmedo. Hun wortels zijn omgeven door zand en klei en na de fermentatie rijpt de wijn nog eens 12 maanden op Frans eikenhout.

Te koop voor de prijs van € 15,95 bij Gastrovino.nl en…

Laat de wijn spreken!

Pinaster Tempranillo 2015

Deze Pinaster Tempranillo 2015 heeft een zeer volle en zeer diepdonkerrode kleur over de gehele tong tot diep in de rand. Bijna inkt. De diepte is zeer diep donker. Een topkleur. (3,0)
In de neus diep intens rond kersen- en bramenfruit, kruidig en met een oaky omlijsting. Diepgaand, breed en vol. Ook wat alcoholisch. Mooie neus en komt redelijk goed los. (4,2)
Op de tong is deze Pinaster Tempranillo 2015 duidelijk een wijn waar je direct onder de indruk van bent. Mooi rond bramen en kersenfruit dat zeer intens, breed en met diepte binnenkomt. Kruidig en met een duidelijke houtopvoeding, waardoor de wijn zachter is geworden met een mooie oaky omlijsting. Maar ook droog en plakkerig (tannine) en dat duidt weer op een lange houdbaarheid én de mogelijkheid tot een zeer mooie verdere ontwikkeling. Ook wat chocolade (donker) en laurier. Op de mid-palate breed, diep en mooi. Kwaliteiten overall. Pinaster Tempranillo 2015 sluit het af met een mooie zachte ronde, maar o zo krachtige brede afdronk. (7,8)
Ja, deze wijn is jong. Kan nog jaren en jaren ontwikkelen en mooier en mooier worden. Hou je echter van een nog vrij jonge krachtige, maar ook wat droge en plakkerige en o zo intense fruitige wijn, dan kan je het nu drinken. Wel uren eerder openen of karafferen. Mooi, kwaliteit en betaalbaar! (2,6)

Ja, jong, krachtig, tanninerijk, rond, fruitig, intens en met diepgang en breedte… Ook nog eens met een toekomst, want van deze Pinaster Tempranillo 2015 kan je jarenlang genieten en je zal zien: het zal mooier en mooier worden. Wel zal het natuurlijk wat veranderen, maar niets is mooier dan de wijnontwikkeling te gouden medaille voor wijnvolgen. Ik zou zeggen: koop een doosje van minimaal zes stuks en proef er een. Laat dan de rest gewoon lekker ontwikkelen en om het jaar ontkurk je weer een flesje bij een mooi diner met vrienden die ook mooie wijnen waarderen en je zal zien: ze zijn onder de indruk van jouw wijnkeuze! Dit soort wijnen moet je gewoon in je voorraad hebben, voor mooie gelegenheden.

Een totaal van 17,6 punten

en een GOUDEN medaille!!!! Nu te drinken (als je van jonge wijnen houdt en de wijn karaffeert) en nog jaren en jaren houdbaar.

#wijn #proefrecensie #Gastrovino #Spanje #medaille #goud #topwijn #koopje #wijnkoopje #rodewijn #tempranillo #Pinaster