LePlan-Vermeersch GT-X 2018; atletisch gespierd goud

LePlan-Vermeersch GT-X 2018The Best of the Best van LePlan-Vermeersch op de proeftafel. Zal deze 2018 ook in het gouden rijtje komen?

15% aan alcohol heeft deze Rhone (AOP Cotes du Rhone Village; Suze la Rousse) wijn en is een blend van diverse Grand Terroirdruivenrassen: Grenache, Syrah, Carignan, Mourvèdre & Viognier.

Deze LePlan-Vermeersch GT-X 2018 is ook geliefd bij andere professionele wijnproevers en heeft leuke medailles gewonnen. Ik noem u 2019 zilver bij Decanter en 3 STARS + COUP DE COEUR Guide Hachette : 2018 en GOLD MEDAL at Concours Mondial Bruxelles: 2012, 2013, 2016, 2018.

Kost me dat? € 27 en gewoon te bestellen bij LePlan-Vermeersch. Duur? Kwaliteit kost geld en geloof mij: voor die paar euro’s krijgt u zoveel kwaliteit dat u in de regel veel meer kwijt bent als u deze kwaliteit zoekt!

Weet u wat? We gaan gewoon proeven!

Laat de wijn spreken!

LePlan-Vermeersch GT-X 2018

gouden medaille voor wijn

Zoals altijd een volle diepdonkerrode kleur over de gehele tong tot diep in de rand. In het uiterste van de rand nog steeds vol donkerrood. De diepte is diepdonker. Mooi egaal over de tong. Topkleur. (3,0)
In de neus een explosie van fruit, eucalyptus, mint en kruiden. Diep donker rood fruit van zwarte bramen en zwarte bessen. Jong en intens. Wat tijm en lavendel. Een ondertoon van rond en egale houttonen. Nieuw hout; eikenhout. Vanille. Anijs. De neus komt goed los en is breed en diep. (4,6)
Op de tong is LePlan-Vermeersch GT-X 2018 een krachtige wijn; een powerwijn! Een Vermeerschwijn! Vol donkerrood bramen en bessenfruit. Mooi rond en silky. Licht plakkerig van de aanwezige tannine die het ook een wat bitter chocolaatje geeft. Ook hier anijs en eucalyptus met tijm als gangmakers. Complex dus. Gespierd; een topatleet die afgetraind is en tot in de puntjes is voorbereid. Breed, diep en intens, maar niet log of zwaar. Eerder slank, maar sterk. De invloed van de houtopvoeding (duidelijk nieuw eikenhout) is merkbaar, maar subtiel. De afdronk is breed en smakelijk en lichtjes heet (alcohol). (8,1)

LePlan-Vermeersch GT-X 2018 is volgens Dirk en Ann Vermeersch “The best of the best…”. Het hoge alcohol is bijna niet merkbaar (het zit zeker niet in de weg), maar draagt wel zorg aan de kracht en power van de wijn. Kracht, intens, breed en diep zijn de kernwoorden van deze poweratleet die zeer goede trainers heeft gehad. Ze weten daar wel wijnen te maken hoor bij LePlan-Vermeersch! Kan prima stand alone gedronken worden of bij een mooi stuk vlees. Ik kijk niet vreemd op van al die prijzen die deze wijn weet te winnen en ook bij ons zal deze LePlan-Vermeersch GT-X 2018 een medaille winnen! Ik ben weer een blij mens! (2,7)

LePlan-Vermeersch GT-X 2018 verdient van mij een totaal van 18,4 punten

En verdient op basis van de kwaliteit een GOUDEN medaille!

Drinken kan u het nu als u de aanwijzingen opvolgt: drie a vier uur van te voren karafferen en daarna terug in de fles en een half uurtje in de koelkast. Houdbaar is het ook en zeker wel een aantal jaren.

Wijngekken…Een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *