LePlan-Vermeersch GT-X 2017; een aanwinst voor uw smaakpalet


LePlan-Vermeersch GT-X 2017
 is een top rode wijn uit de Rhône vallei

LePlan-Vermeersch GT-X 2017 is de laatste wijn van de familie Vermeersch dat ik dit jaar mag proeven.

Ik zeg met klem ‘mag’, want het is echt een voorrecht om de wijnen van LePlan-Vermeersch te proeven; een feest voor neus en tong, voor je hele smaakpalet.

Al jaren proef ik de GT-X, één van de TOPcuvees van Ann en Dirk Vermeersch (dochter en vader) en elk jaar ben ik onder de indruk. Maar ik niet alleen! Vele professionele wijnproevers zoals Decanter, Robert Parker, etc lopen weg met de wijnen van LePlan-Vermeersch.

Elk jaar verdienen Ann en Dirk een GOUDEN MEDAILLE voor hun GT-X en de vraag is of dit jaar de GT-X 2017 ook weer een gouden medaille mee naar huis neemt…

LePlan-Vermeersch is een begrip!

LePlan-Vermeersch GT-X 2017 is te koop bij LePlan-Vermeersch of kijk eens op hun ‘locator’ waar hun wijnen te koop zijn. De prijs ligt op € 27,95 en eerlijk gezegd zal u voor deze kwaliteit eigenlijk een veelvoud moeten betalen!

LePlan-Vermeersch GT-X 2017 heeft een alcoholpercentage van 15% en heeft als AOP Cotes du Rhone Villages. Is gemaakt van een vijftal druivenrassen en de samenstelling is het geheim van de wijnmakers. Degelijke houtopvoeding vervolmaakt de wijn…

Laat de wijn spreken!

LePlan-Vermeersch GT-X 2017

De kleur van deze LePlan-Vermeersch GT-X 2017 is, zoals gewoonlijk, zeer diepdonkerrood over de gehele tong tot diep in de rand. Donkerrood in het uiterste van de rand. De diepte is diepdonker. Een topkleur. (3,0)

In de neus laat LePlan-Vermeersch GT-X 2017 zien dat het weer staat als een huis. Diepdonker bramenfruit alsmede zwarte bessenfruit vormen de basis voor de neus. Wat menthol en wat alcohol is waarneembaar. Wat vanille van de houtopvoeding en wat tijm. De neus komt redelijk los. (4,3)

Op de tong is LePlan-Vermeersch GT-X 2017 zeer smoothy en silky. Diepdonker bramen en bessen fruit met diverse kruiden en specerijen. Kracht en zachtheid bundelen zich. Lichtjes ruw van de tannine. Tijm en zwarte peper zorgen mede voor de complexiteit van de wijn. Menthol op de mid-palate, wat donker chocolade en wat licht alcohol. Breed op de mid-palate, diepte en breedte. Intensiteit tot in de vingertoppen. De afdronk is krachtig, maar ook zachtaardig en breed. (8,0)

LePlan-Vermeersch GT-X 2017 is zoals altijd een zeer mooie wijn die het beste uit de vijf druivenrassen haalt. Selectie en reductie zorgen er voor dat de basis voor een kwaliteitswijn wordt gelegd. De Rhonedruivenrassen zorgen er ook voor dat we hier te maken hebben met een zeer krachtige wijn, maar waarbij de tannines laag gehouden worden. Die combinatie geeft u een wijn die direct te drinken is, veel krachtig fruit in zich heeft, maar ook zeer smoothy overkomt. De 15% aan alcohol zal u niet echt proeven en dat is op zich al een kunst van de wijnmakers, die ik al eerder als wijntovenaars heb geroemd. Wederom een hele mooie GT-X en een aanwinst voor uw smaakpalet. (2,7)

LePlan-Vermeersch GT-X 2017 verdient een mooi aantal van 18,0 punten.

Nu al heerlijk te drinken (wel de adviezen opvolgen!) en nog jaren houdbaar.

gouden medaille voor wijn

Prijs/kwaliteit : Gouden medaille

#wijn #leplan #vermeersch  Medaille #goud #winnaar #Rhone #proefrecensie #wijngekken 

LePlan-Vermeersch GT-X 2017
, de beste wijn uit de Rhône vallei?

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!