LePlan-Vermeersch GT-X 2016, Vin de France, Frankrijk

LePlan-Vermeersch GT-X 2016, Vin de France, FrankrijkEen fruitbom van ongekend hoog niveau : LePlan-Vermeersch GT-X 2016.

Als u ons al een tijdje volgt dan weet u dat wij al jarenlang de wijnen van LePlan-Vermeersch van Ann en Dirk Vermeersch (dochter en vader) mogen proeven. Lees HIER mijn ontmoeting met Dirk Vermeersch.

Ik schrijf speciaal ‘mogen’ er tussen, omdat het namelijk een voorrecht is om deze wijnen te proeven!

Wat mij door de jaren heen is opgevallen is dat de wijnen van LePlan-Vermeersch vrijwel altijd van constant hoog niveau zijn. Elk jaar weer slepen ze bij ons de medailles naar binnen en niet alleen bij ons… Ik geef u Robert Parker, Decanter, James Suckling, etc… niet de eersten de beste bevestigen onze mening en geven de wijnen van LePlan-Vermeersch hele hoge punten. Op Concours Mondial de Bruxelles heeft deze GT-X 2016 bijvoorbeeld een gouden medaille in de wacht gesleept.

Dat zoiets niet goedkoop kán zijn, begrijpt u denk ik wel. Veel vraag en relatief weinig aanbod, maakt de prijs en die is uitgekomen op € 27,95 (HIER verkrijgbaar).

Wat u daarvoor krijgt kan u hieronder lezen.

LePlan-Vermeersch GT-X 2016 heeft een alcoholpercentage van 15%.

LePlan-Vermeersch GT-X 2016

De kleur van deze LePlan-Vermeersch GT-X 2016 is (zoals altijd) vol, intens en egaal zeer donkerrood over de gehele tong tot diep in de rand. De diepte is zeer diep donker. Topkleur.
De neus laat diverse indrukken en facetten zien waarbij het fruit de overhand heeft. Mooi rond donker fruit van zwarte bramen en zwarte kersen, maar dan in combinatie met donker chocolade en heerlijke tijm (kruiden). Lavendel en lichtjes gedragen door het alcohol. Een mooi geheel en een (h)eerlijke neus die fantastisch (na vier uur karafferen) los is gekomen.
Op de tong laat LePlan-Vermeersch GT-X 2016 direct zijn kwaliteiten zien: Intensiteit ten top! Donker fruit van zwarte bramen en zwarte kersen/bessen met lavendel en tijm en een duidelijke houtopvoeding die een eikenhouten/chocolade omlijsting verzorgen. Wel ietsjes ruw (tannine). Lichtjes alcohol. Intens, breed, goed op de mid-palate en een mooie ronde smakelijke en sappige brede afdronk.

LePlan-Vermeersch GT-X 2016 is wederom één van de TOPwijnen gouden medaille voor wijnvan LePlan-Vermeersch en laat precies zien waartoe deze wijntovenaar(s) in staat zijn. Intensiteit tot in de vingertoppen. Elke druppel van deze LePlan-Vermeersch GT-X 2016 laat zien dat selectie, aandacht en wijnkennis zijn vruchten afwerpen. Mooi en een GOOD JOB, Ann en Dirk! En een verdiende GOUDEN MEDAILLE!

Een totaal van 18,0 punten (93PP)

Nu al heerlijk te drinken, maar dan moet je zeker de adviezen van de wijnproducent opvolgen (vier uur karafferen en lichtjes koel proeven).

 

#wijn #topwijn #Rhone #proefrecensie #wine #tastingnote #parker #decanter #prijs #medaille #goud #goudenmedaille #Vermeersch #LePlan #DirkVermeersch #auto