LePlan-Vermeersch GT-S 2018; een GOUDEN keuze


LePlan-Vermeersch GT-S 2018 komt natuurlijk uit de kokers van de familie Vermeersch en mag gerekend worden tot de TOPwijnen van dit wijnbouwbedrijf.

Dirk Vermeersch heeft dan wel de autosport achter zich gelaten, maar toch zie ik regelmatig foto’s waar Dirk opdoemt in de door hem zo geliefde autosport. Hij kan het niet laten. Zijn gedrevenheid en de hang naar perfectie blijft aan hem knagen en deze eigenschappen heeft hij ook doorgegeven aan zijn dochter Ann.

Ann is samen met haar man Sébastien op dit moment de drijvende krachten achter LePlan-Vermeersch en Dirk houdt een oogje in het zeil.

LePlan-Vermeersch GT-S 2018 heeft een Zilveren Medaille gewonnen tijdens een wijnconcours in Brussel en bij Decanter heeft het een Bronzen medaille weggesleept en heeft 89/100 punten behaald.

Te laag in mijn ogen, maar daar kunt u mijn recensie hieronder voor raadplegen. 

Helaas voor u kunt u deze Syrahwijn niet meer rechtstreeks kopen bij LePlan-Vermeersch, want de wijn is uitverkocht. De nieuwe oogst komt er aan en zal pas volgend jaar verkrijgbaar zijn. Ligt nu nog op vat, voor u….

Of kijk even naar de verkooppunten op hun website, of even googelen en u zal deze wijn best wel nog ergens kunnen kopen. En kopen moet u het doen, want dit soort topwijnen moet je gewoon koesteren en proeven! De prijs zal rond de € 18 liggen.

15% aan alcohol AOP Cotes du Rhone Village Suze-la-Rousse en we gaan het proeven….

Laat de wijn spreken!

LePlan-Vermeersch GT-S 2018

gouden medaille voor wijn

De kleur van deze LePlan-Vermeersch GT-S 2018 is als vanouds. Vol diepdonkerrood over de gehele tong tot diep in de rand. Geconcentreerd tot in de puntjes. De diepte is zeer diepdonker. Topkleur. (3,0)
In de neus zeer parfumachtig met een basis van donker bramenfruit. Donker kersenfruit met tijm en pruim. Houttonen op de achtergrond. De rijpe neus komt heerijk los en bezorgt u een glimlach rond de lippen. (4,6)
Op de tong komen de fruitindrukken en zeker ook het parfum sterk naar voren. Donker bramenfruit met wat donker kersenfruit met tijm en wat hout. Donker chocolade. Stevig en krachtig, maar ook mooi rond. Rijp, intens, krachtig en machtig. Licht plakkerig. Breed op de mid-palate en in de breedte en diepte is het uitstekend. Het zeer hoge alcoholpercentage is vrijwel niet waarneembaar en wordt fantastisch opgevangen door het rijpe intense fruit. Petje af hoor, voor de stabiliteit van deze wijn. De afdronk is breed, intens en heerlijk. (7,8)

Ed omschreef de 2017 variant als gespierd, maar wel slank. Een afgetrainde sportman. Zover ga ik met hem mee, maar ik wil er aan toevoegen dat deze sportman ook inhoud heeft en een prima coach heeft gehad in de vorm van Ann en Seb. Zij weten hoe je een wijn moet maken: selectie, aandacht en liefde. Intensieve kwaliteit heeft een naam: LePlan-Vermeersch. Wijn maken lijkt zo makkelijk als je dit soort wijnen proeft, maar vergeet niet: hoe groter de meester, des te makkelijker lijkt het spel! (2,6)

LePlan-Vermeersch GT-S 2018 verdient van mij een totaal van 18,0 punten

Nu drinkbaar en zeker jaren houdbaar. Ik raad u echter aan om deze wijn gewoon nu te drinken en de adviezen op te volgen (karafferen voor 4 uur en koelen)

Prijs/kwaliteit : goud 

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *