LePlan Vermeersch GT-C 2016, Vin de France

LePlan Vermeersch GT-C 2016, Vin de FranceDe wijnen van LePlan Vermeersch verschijnen al jarenlang op onze proeftafels en niet onverdienstelijk moet ik u zeggen.

Laatst heeft Martin nog de GT-R 2017 geproefd; de Grand Terroir Rosé en Martin vond dat een van de beste roséwijnen die hij ooit heeft geproefd! KLIK HIER voor die proefrecensie.

Martin is niet de enige die de wijnen van Vermeersch waardeert en hoge punten geeft; ook ondergetekende moet bekennen dat hij gecharmeerd is en onder de indruk is van de kwaliteit van de wijnen van Dirk en Ann Vermeersch (vader en dochter). Ik heb ze wel eens de ‘Tovenaars van de Rhone’ genoemd en ook Ed weet het op kwaliteit te beoordelen!

Oké, dat wij onder de indruk zijn van de wijnen van Vermeersch…., maar niet alleen de professionele wijnproevers van Wijngekken.nl lopen weg met de intense fruitbommen uit de Rhone; nee, ook het prestigieuze Engelse wijnblad Decanter heeft de wijnen van Vermeersch geproefd en ook deze GT-C 2016 hebben zij mogen proeven.

Decanter gaf deze GT-C 2016 (waarvoor de ‘C’ staat voor het druivenras ‘Carignan’) 91/100 punten en tevens gaven zij de wijn een zilveren medaille.

LePlan Vermeersch GT-C 2016 is natuurlijk te koop bij LePlan Vermeersch zelf en wel voor de prijs van € 15,75 en, zoals altijd, heeft deze GT-C een hoog alcoholpercentage van maar liefst 15%!

Jonge wijnen dient men over te gieten in een karaf en zeker wel vier uur voor proeven. Ook iets koelen is raadzaam (graad of 15).

Nu geven wij ook medailles en vele wijnen van LePlan Vermeersch hebben een mooie Wijngekkenmedaille gescoord. Wij beoordelen de wijn en vergelijken dat met de prijs; hoe is de kwaliteit/prijs verhouding en is die uitstekend (veel wijn voor uw kostbare geld) dan verdient een wijn resp. een bronzen-, een zilveren- of een gouden medaille. KLIK HIER maar eens hoe wij dat doen.

Genoeg geschreven…we gaan proeven….

Laat de wijn spreken!

LePlan Vermeersch GT-C 2016

De kleur van deze LePlan Vermeersch GT-C 2016 is vol diepdonker rood over de gehele tong tot diep in de rand. Mooi egaal en de diepte is zeer diepdonker. Jong en zoals altijd een topkleur. (3,0)
In de neus zeer verleidelijk bramen en kersenfruit; zeer rond en fluwelig. Wat chocolade (melk) en ook wat alcoholisch, maar niet storend. Wat menthol en kruidig (laurier). De neus komt heerlijk los. (4,4)
Op de tong is LePlan Vermeersch GT-C 2016 krachtig, rond, licht droog kersen- en bramenfruit met laurier en specerijen. Ook wat leer en wat chocolade. Licht plakkerig (tannine) en wat menthol. Ook hier licht alcoholisch, maar niet storend. Superfruitig. Intens en mondvullend. Goed op de mid-palate, breedte en diepte zijn ook gewoon, zoals altijd, breed en diep genoeg. De kruidige, sappige brede tot talmende jeugdige afdronk is weer van topniveau. (7,4)
Ook dit jaar is LePlan Vermeersch GT-C wederom van hoog niveau; de fermentatiekunsten zijn ze niet verleerd daar bij Vermeersch; sterker nog: ieder jaar is (bijna) op hetzelfde niveau en dat is knap dat zij daartoe in staat zijn! Intens, superfruitig, krachtig en zeer verleidelijk (2,5)

Ann en Dirk weten als geen ander om een superfruitige en krachtige wijn neer te zetten; elk jaar…. Een fruitbom van ongekend niveau. Ik heb nu diverse jaren GT-C geproefd en eerlijk gezegd is het altijd op dit niveau. Een regelmatig terugkerend hoog niveau geeft gouden medaille voor wijnvertrouwen en dus kan ik zeggen dat je eigenlijk blind deze wijn kan kopen (als het je natuurlijk aanspreekt) ongeacht de jaargang, want Vermeersch weet door middel van zijn fermentatiekunsten elke keer een superronde, superfruitige en superverleidelijke wijn neer te zetten. Petje af hoor Ann en Dirk!
17,3 punten (91-PP) en dat betekent een GOUDEN MEDAILLE! Nu al heerlijk te drinken, maar wel de adviezen van de wijnmaker opvolgen!…en houdbaar tot zeker 2023.

#wijn #LePlan #Vermeersch #DirkVermeersch #Rhone #Decanter #medaille #Topwijn #Carignan #PP #proefrecensie #wine #tastingnote