LePlan-Vermeersch GT-1, AC Chateauneuf du Pape, jaar 2015

LePlan-Vermeersch GT-1, AC Chateauneuf du Pape, jaar 2015De TOP van LePlan-Vermeersch : GT-1 jaargang 2015…

U weet, net zo goed als ik, dat Chateauneuf du Pape wijnen nooit goedkoop zijn en ook deze TOPPER van Ann en Dirk Vermeersch is geen goedkope wijn. Wat u ook zou moeten weten zo langzamerhand is dat de wijnen van LePlan-Vermeersch flinke Blockbusters zijn; echte fruitbommen. Intense wijnen van hoog niveau.

Nu staat de Pape van Ann en Dirk bij ons op de proeftafel en ook deze wijn heeft een gebruiksaanwijzing: 4 uur van tevoren moet deze wijn gekaraffeerd worden en ook licht gekoeld (15 graden). Ik zeg moet, want anders mist u toch wel een heleboel facetten van een dergelijke wijn en dat zou zonde zijn!

Een fruitbom van de hoogste kwaliteit

LePlan-Vermeersch GT-1 2015 is een zeldzame wijn, want de Belgische wijntovenaar maakt maar 600 flessen van dit dus kostbare vocht! Eén daarvan staat dus bij ons op de proeftafel en wij zijn er gelukkig mee.

We hebben wel eens andere jaargangen geproefd (KLIK HIER voor jaargang 2012 en HIER voor de jaargang 2011) en deze twee wijnen scoorden een hele hoge score.

Gemaakt van 50% Grenache en 50% Syrah; met een alcoholpercentage van maar liefst 15% en te bestellen bij LePlan-Vermeersch (of Hans Moolenaar) voor de prijs van € 43.

We gaan aan de slag…

LePlan-Vermeersch GT-1 2015

De kleur van deze LePlan-Vermeersch GT-1 2015 is mooi egaal en vol diepdonkerrood over de gehele tong tot diep in de rand. Wat vol warmrood in het uiterste van de rand. De diepte is diepdonker. Topkleur. (3,0)
LePlan-Vermeersch GT-1 2015 heeft een heerlijke ronde en romige bramen- en bessenneus met kruiden (tijm). Ook krachtig. Donker chocolade (puur) rondt het af. De neus komt redelijk goed los. (4,2)
De tong van deze Pape ramt er toch weer lekker in. Wat een kracht en intensiteit. Intens bramen en bessen (donker) fruit met donker chocolade en kruiden (tijm). Wel alcoholisch. Sappig en smakelijk. Mooi rond. Zachte zuren. Breed op elk vlak (mid-palate, breedte en diepte) en een talmende kruidige licht alcoholische fruitige afdronk. (8,2)
BAM! Hier ben ik! Ik ben GT-1 Van Vermeersch en ik sta voor jouw deur. Aan subtiliteit en fijnheid doe ik niet! Een fruitbom die je in mijn ogen jong moet drinken in verband met het hoge alcohol. Als het ouder wordt zal het alcohol (neemt niet af) de wijn iets uit balans brengen, als de fruitigheid afneemt. Nu dus genieten (wel vier uur van te voren karafferen en licht koelen). BAM! (2,7)

U begrijpt dat deze GT-1 2015 van Vermeersch niet zomaar een wijn gouden medaille voor wijnis. Nee, Dirk laat zien waar hij (en Ann natuurlijk ook!) in toe in staat is. Een pure fruitbom op hoog niveau en dat levert een welverdiende 18,1 punten, 93+PP en ****½* op en ook nog eens een vette GOUDEN medaille! Je flikt het weer Dirk! Congrats!