LePlan Vermeersch GT-1 2021; zeldzaam top!

LePlan Vermeersch GT-1 2021 komt uit de Chateauneuf du Pape (AOP) en Dirk heeft daar welgeteld 0,16 ha aan wijngaard gekocht. Kost wat, maar dan heb je ook wat!

De LePlan Vermeersch GT-1 2021 is de absolute topwijn van deze wijnproducent met de hoogste appellation die Vermeersch je kan leveren. Als je een stukje hebt in de Pape, dan tel je mee!

Op dit kleine stukje wijngaard heeft hij in ieder geval de Grenache en de Syrahdruif staan, want deze twee druivenrassen hebben Dirk en Ann gebruikt om de GT-1 te produceren (50%/50%). De druifjes hebben er voor gezorgd dat er 14,5% aan alcohol is ontstaan.

Zilver heeft deze wijn behaald bij Decanter (92/100 punten).


Lees verder na de advertentie exaro

U begrijpt dat deze wijn niet goedkoop kan zijn (€ 40), maar is deze wijn die prijs waard!?

Dát gaan wij onderzoeken en mocht u na het lezen van onderstaande proefrecensie de drang om deze wijn te bestellen niet kunnen onderdrukken, dan geef ik hier hier de link naar de bestelsite van LePlan Vermeersch (of de vele verkooppunten in Nederland).

Laat de wijn spreken! 

LePlan Vermeersch GT-1 2021

LePlan Vermeersch GT-1 2021

LePlan Vermeersch GT-1 2021 is het paradepaardje van de familie Vermeersch en dit laat de wijn ook direct in de kleur zien: mooie egaal vol diep donkerrood over de gehele tong tot diep in de rand. Licht donkerrood in de rand. De diepte is zeer diepdonker. Topkleur. (3,0)
In de neus is LePlan Vermeersch GT-1 2021 in eerste instantie nog wat gesloten, ondanks de 4 gedecanteerde uren. Toch merk ik vol donker kersen en bramenfruit. Diep intens. Donker chocolade en mooi rond. Tanninevol (licht bittertje), maar dat neemt later wat af en komt het intense fruit meer tot zijn recht. Zwoel en fluwelig. Neus komt later goed los. (4,4)
Op de tong is LePlan Vermeersch GT-1 2021 vanaf het eerste begin diep intens. Volledig rond, maar omgeven door een bepaalde bitterheid die volledig toe te schrijven is aan het hoge tanninegehalte. Ondanks de hoge intensiteit toch gewoon soepel en dus drinkbaar. Je merkt de hand van Vermeersch in deze Chateauneuf du Pape. Ook hier hebben de rijpe donkere kersen en de zwarte bramen de overhand, maar omgeven door een eikenhouten omlijsting en bepaalde kruidigheid. Wat zwarte peper. Complex. Op de mid palate is het breed en in diepte en breedte is het diep. Donker chocolade met een fluwelen melk chocolade schil. Smakelijk en verleidelijk. De afdronk is breed, rijp en oh, zo smakelijk..! (8,1) 

LePlan Vermeersch GT-1 2021 is, zoals gezegd, het paradepaardje van de familie Vermeersch. Zij bezitten slechts 0,16 hectare wijngaard in de Pape, maar zit je in de Pape dan tel je mee. Slechts 600 flessen worden er gemaakt en dus hebben we hier te maken met een zeldzame wijn. Nu ik enige tijd geleden de GT-X 2021 heb geproefd kan ik wel een vergelijk maken. De GT-X heeft een zelfde basis, maar wijkt qua samenstelling toch wat af. Natuurlijk zijn het beide Rhonewijnen, maar de GT-1 is net even wat zwaarder in intensiteit en is mi ook nog wat complexer. Een op en top TOPwijn! (2,6)

LePlan Vermeersch GT-1 2021 verdient van mij een totaal van 18,1 punten (93,5/100)

Drinken kan u het nu, maar jaren houdbaar en zal nog beter worden.

lePlan Vermeersch GT-1 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *