Errazuriz Sauvignon Blanc Aconcagua Costa 2016, DO Aconcagua Costa, Chili

Errazuriz Sauvignon Blanc Aconcagua Costa 2016, DO Aconcagua Costa, ChiliErrazuriz is geen onbekende wijnproducent voor de wijnproevers van Wijngekken.nl.

Regelmatig staan er proefflessen van deze Chileense wijnproducent op de proeftafel die overigens in de regel geleverd worden door de slijterijen die aangesloten zijn bij de Wijnkring.

Elke één of twee maanden komt de Wijnkring met een magazine uit waarin een deel van hun wijnassortiment aangeboden worden met zeer scherpe prijzen. Scheelt in de regel wel zo’n twee euro per fles en dan is het ook de tijd om toe te slaan.

Errazuriz Sauvignon Blanc Aconcagua Costa 2016 is nu ook in de aanbieding en kost u € 10,99 en dat is een zeer scherpe prijs. Anders betaalt u namelijk € 14,95! Bijna VIER EURO KORTING! Deze aanbieding loopt tot 14 oktober en dus moet je er wel snel bij zijn!

De druiven van deze witte Chileen worden met de hand geplukt en de Manzanar wijngaard ligt op zo’n 12 kilometer van de kust. Vanuit de wijngaard is de Grote Oceaan te zien en de druifjes krijgen een koele fermentatie. Fris en fruitig wordt deze wijn gehouden!

Ook Robert Parker is gecharmeerd van deze wijn, want hij heeft Errazuriz Sauvignon Blanc Aconcagua Costa 2016 wel 92/100 punten gegeven. Erg hoog!

HIER VERKRIJGBAAR en met een alcoholpercentage van 13% gaan we proeven en kijken of wij ook 92 punten halen…

Laat de wijn spreken….!

Errazuriz Sauvignon Blanc Aconcagua Costa 2016

De kleur van deze Errazuriz Sauvignon Blanc Aconcagua Costa 2016 is clean, spatzuiver en kraakhelder. Licht witgoud over de tong met een witgouden fonkeling in de rand. Clean! (2,9)
In de neus weten we direct dat we hier te maken hebben met een Sauvignon Blanc. Crispy buxus met witfruit dat intens en diep en hoog binnenkomt. Maar ook rond en vriendelijk. De neus komt goed los. (4,2)
Op de tong kan ik mij direct inleven wat Robert Parker ervoer: een intense Sauvignon Blanc wijn van hoger komaf. Mooi rond witfruit en buxus met zachte zuren. Grastonen. Op de tong dus niet crispy, zoals de vele Sauvignon Blancwijnen uit Nieuw Zeeland, maar vriendelijk en toegankelijk. Op de mid-palate is het prima gesteld, net zoals de breedte, maar de diepte is gewoon goed. Die had ik iets dieper verwacht. Een brede licht bittere afdronk met een bite. (7,5)
Errazuriz maakt prima wijnen en ook met deze Errazuriz Sauvignon Blanc Aconcagua Costa 2016 is niks mis mee. Een perfecte Sauvignon Blanc wijn van hoog niveau die heerlijk als aperitief te drinken is, maar ook perfect aansluit bij diverse salades en ook wel bij stevig vis. De vis moet wel smaak hebben, want anders dondert deze Chileen er keihard overheen… Mooi hoor! (2,4)

Zoals altijd en nooit tegenvallend de wijnen van Errazuriz. Ik heb al gouden medaille voor wijneerder gezegd dat je eigenlijk de wijnen van Errazuriz ongezien kan kopen en als je ze koopt: koop ze dan in de aanbieding! Ze zijn namelijk regelmatig enige euro’s goedkoper en sla dan in!
Verwacht zeker geen crispy Nieuw Zeelandse Sauvignon Blanc; dit is echt een hele andere wijn, ondanks het feit dat het van dezelfde druif is gemaakt. Zeer koopwaardig en perfect bij het diner.

Ik geef een totaal van 17,0 punten

en omgerekend naar Parker punten is dat 90 punten. Gelet op de prijs/kwaliteit een dikke vette GOUDEN medaille!

Nu heerlijk te drinken en een paar jaar houdbaar.

#wijn #proefrecensie #Wijnkring #Errazuriz #VerbuntVerlinden #Sauvignon #wine #Chili #tastingnote #Wijngekken #goud #medaille #RP #Parker #RobertParker