Errazuriz Pinot Noir 2015, DO Aconcagua Costa, Chili

Errazuriz Pinot Noir 2015, DO Valle de Aconcagua, ChiliErrazuriz Pinot Noir 2013 heb ik enige tijd geleden geproefd en daar was ik van onder de indruk. Nu staat Errazuriz Pinot Noir 2015 op de proeftafel… Ook indrukwekkend?!

Naast de Errazuriz Pinot Noir 2013 (Klik hier voor de proefrecensie) heb ik ook van Errazuriz de middenmoter Pinot Noir 2015 (Klik hier voor de proefrecensie) geproefd en deze wijn scoorde een zeer mooie ZILVEREN Wijngekken medaille. Natuurlijk wel op basis van de aanbiedingsprijs.

Deze Pinot Noir komt van de Aconcagua Costa en is dan ook de grote broer van de ‘gewone’ Pinot Noir.

Kwaliteit kost nu eenmaal geld

Ook deze Errazuriz Pinot Noir 2015 is nu in de aanbieding bij de WIJNKRING, want normaal kost deze TOPcuvée € 19,99, maar u kunt het nu bestellen voor € 16,99. (HIER TE BESTELLEN)

En dat is nog best een flinke prijs. Daar hebt u helemaal gelijk in, maar kwaliteit kost nu eenmaal geld.

Errazuriz Pinot Noir 2015 heeft een alcoholpercentage van 13,5% en we zullen eens kijken of dit nieuwe jaar weer een dikke medaille naar binnen sleept!?

Errazuriz Pinot Noir 2015

Errazuriz Pinot Noir 2015 heeft een rode kleur over de tong en overgaand in frambozenrood. De diepte is goed en licht fonkelend. Echt een Pinot Noirkleur.
In de neus van deze Errazuriz Pinot Noir 2015 komt het heerlijke volle rode bosbesjesfruit naar voren. Wat aards en bloemig. Rijpheid, genuanceerd hout met specerijen. De neus komt redelijk goed los en laat het glas gewoon eens staan!
Op de tong is Errazuriz Pinot Noir 2015 zeer mooi rond bloemerig met rode besjes fruit met een zeer mooie eikenhouten omlijsting die perfect aansluit. Zacht en wat heet (witte peper) en zachte zuren die aan de ene kant de wijn lekker fris houden en aan de andere kant ook doortrekken naar de afdronk. Breed en genoeg diepte. Redelijk goed op de mid-palate en een brede afdronk.
Wederom verdikkeme! Ik val in herhaling, maar het is bijna onmogelijk om niet enthousiast te zijn van de wijnen van Errazuriz! Kwaliteitswijn op hoog niveau, waarbij selectie niet is geschuwd en kennis is gebruikt. En dat allemaal met een genuanceerde houtopvoeding… Mooi, wederom….

Ik geef deze Errazuriz Pinot Noir 2015 een totaal van 17,8 punten {92PP} en ****, omdat Errazuriz in mijn ogen één van de beste wijnproducenten is van Chili en zij mij elke keer weer niet teleurstellen met hun hoge niveau!
gouden medaille voor wijn
Prijs / kwaliteit :

Nogmaals beste Wijnkringslijterijen: jullie hebben GOUD in jullie handen met Errazuriz!