Errazuriz Pinot Gris Single Vineyard 2015, DO Valle de Aconcagna, Chili

https://www.wijnkring.nl/aanbiedingen#/page/2Uit de serie van Single Vineyard van Errazuriz heb ik deze Errazuriz Pinot Gris Single Vineyard 2015 nog nooit geproefd.

Nu proef ik eigenlijk heel vaak de wijnen eenmalig, maar in dit geval wil ik er mee zeggen dat ik de Single Vineyard van het druivenras Pinot Gris nog nooit heb geproefd.

Toen de Wijnkring mij vroeg welke wijnen ik deze keer zou willen proeven was mijn keuze weer snel gemaakt: deze Chileense Pinot Gris wilde ik zeker wel eens proeven!

Errazuriz staat voor kwaliteit

Errazuriz Pinot Gris Single Vineyard 2015 heeft voor 80% op staal gelegen en 20% op eikenhouten vaten. Ook ligt de wijn op zijn eigen droesem (sur lie) en dat merk je direct: de kwaliteit ligt hoog. Het alcoholpercentage ligt op 13,5%.

Op dit moment is deze wijn, die overigens niet goedkoop is, maar dat begrijpt u wel, in de AANBIEDING, en is afgeprijsd van € 19,99 naar :
€ 16,99!

Dat is natuurlijk ook nog wel een flink bedrag, echter de vraag is: is het dit geld waard?

HIER TE BESTELLEN

We gaan eens kijken of mijn hoge verwachtingen uit komen….

Errazuriz Pinot Gris Single Vineyard 2015

De kleur van deze Errazuriz Pinot Gris Single Vineyard 2015 is bleek tot lichtgeel/lichtgeelgoud over de tong met een frisse groene limoenenteint. Zeer mooie fonkelend in de rand en kraakhelder en loepzuiver. Cleane kleur.
In de neus laat Errazuriz Pinot Gris Single Vineyard 2015 genoeg facetten van diverse fruitrassen zien. Groene en rode appel, grapefruit en citrus. Ook licht kool. Errazuriz Pinot Gris Single Vineyard 2015 heeft ook genuanceerde houttonen. Heeft diepte en is goed intens. Fris. De neus komt goed los.
Op de tong komen al die fruitindrukken van de neus ook langs en wel in een mooie zachte en uitgebalanceerde vorm: appel, citrus en grapefruit. Dat gecombineerd met een stabiele en mooie zachte wel aanwezige zuurgraad. Lichtjes heet is deze Pinot Gris ook met op de achtergrond lichtjes houttonen. Errazuriz Pinot Gris Single Vineyard 2015 heeft veel smaak (intens) en is breed op de mid-palate en in de breedte genoeg diepte en een perfecte zacht, frisse, veelsmaakhebbende brede afdronk.
Verdikkeme, wat maken die jongens en meisjes van Errazuriz toch FANTASTISCHE wijnen! Ook deze Pinot Gris (heb ik nog nooit eerder geproefd) voldoet aan mijn hoge verwachtingen, want dat krijg je nu eenmaal als je deze serie (Single Vineyard) proeft. In de neus en op de tong stabiel, uitgebalanceerd, fris, fruitig, intens, breed, diepte, genoeg facetten, perfecte zuurgraad met een genuanceerde houtomlijsting. Perfect!

Ik geef deze Errazuriz Pinot Gris Single Vineyard 2015 een totaal van 17,4 punten {91-gouden medaille voor wijnPP} en ****, omdat we hier wederom te maken hebben met een zeer hoge kwaliteit in combinatie met een fantastische aanbiedingsprijs en díe combinatie levert dit raspaardje een GOUDEN MEDAILLE op!