Cono Sur Single Vineyard Block no 23 Riesling 2015, DO Valle del Bio-Bio, Chili

Cono Sur Single Vineyard Block no 23 Riesling 2015, DO Valle del Bio-Bio, ChiliAlbert Heijn heeft een fout gemaakt om deze Cono Sur Single Vineyard Block no 23 Riesling 2015 niet in haar assortiment op te nemen.

Ik weet niet of het u bekend is, maar de wijnspeciaalzaken van de Mitra verkopen geen Cono Sur wijnen meer. Albert Heijn heeft de wijnen van het wijndomein Cono Sur opgenomen in hun assortiment, maar…. daar zit niet de serie Single Vineyards in waar bijvoorbeeld deze Cono Sur Single Vineyard Block no 23 Riesling 2015 onder valt.

En dat is mijns inziens een slechte zet, gelet op de kwaliteit van deze Chileense Riesling.

De Riesling voelt zich thuis in Chili

Ik heb al eens eerder (en ik niet alleen; ook Wijngek Ed) een Single Vineyard Riesling van Cono Sur geproefd en zowel Ed als ik kwamen tot de conclusie dat dit een fantastische wijn was en beiden hebben het beloond met een GOUDEN medaille (prijs/kwaliteit). Echter dat was het wijnjaar 2012 en nu staat voor mij het wijnjaar 2015.

Nog net gekocht bij de MITRA speciaalzaken voor de prijs van € 14,99.

Cono Sur Single Vineyard Block no 23 Riesling 2015 heeft een alcoholpercentage van 13,5%.

Laten we eens kijken of dit wijnhuis zijn reputatie kan blijven waarmaken…

Cono Sur Single Vineyard Block no 23 Riesling 2015

De kleur van deze Cono Sur Single Vineyard Block no 23 Riesling 2015 is bleekgeel/witgoud over de tong met een licht groene zweem. Cono Sur Single Vineyard Block no 23 Riesling 2015 is zeer mooi fonkelend, helder en zuiver.
In de neus laat Cono Sur Single Vineyard Block no 23 Riesling 2015 duidelijk petrol met daaronder citrus en ander exotisch fruit. Cono Sur Single Vineyard Block no 23 Riesling 2015 is fijnbesnaard. Fris en zacht. Wat vegetaal en kool is ook waarneembaar. De neus van deze Chileense Riesling komt goed los.
Op de tong is Cono Sur Single Vineyard Block no 23 Riesling 2015 heerlijk fris met verschillende soorten exotisch fruit: citrus, abrikoos, nectarine, grapefruit en dat met een sausje van petrol. Maar wel heerlijk zacht en smaakvol. De zachte zuren maken het tot één geheel. Cono Sur Single Vineyard Block no 23 Riesling 2015 is goed in de breedte, diepte en op de mid-palate en een smakkende brede afdronk met een licht wit pepertje.
Ja, dit is echt mooi spul! Cono Sur Single Vineyard Block no 23 Riesling 2015 heeft vele factoren en facetten in de neus en op de tong en dat allemaal in goede proporties. Komt ook nog eens allemaal mooi los. Echt een zeer mooie Riesling. CHILI HERE I COME!

Fouten maken we allemaal, maar van fouten kan je leren en zou je gouden medaille voor wijneventueel ook kunnen herstellen. Hopelijk dat het Albert Heijn concern terugkomt op zijn eerdere beslissing. Kunnen ze eindelijk eens de Wijnsupermarkt van het jaar 2018 worden! Deze Chileense Riesling krijgt van mij een totaal van 17,7 punten, {92PP} en **** en verdient hiermee een zeer mooie GOUDEN medaille. Nu drinken en houdbaar tot 2025.