Champin Le Seigneur Jean-Michel Gerin 2010; ragfijne elegantie

Champin Le Seigneur Jean-Michel Gerin 2010 is een wijn die ik zelf heb gekocht in Frankrijk; in Condrieu om precies te zijn.

In deze mooie wijnzaak heb ik deze wijn gelijktijdig Chateau Grillet 2010 gekocht. In het hart van de Côte Rôtie (AC).

Het leuke van de Côte Rôtie wijnen is dat het rode wijnen zijn en dat zij een beetje wit in zich kunnen hebben. De Viognierdruif is namelijk wel eens van de partij in deze Noord-Rhonewijn. Ook in deze wijn zit de Viognierdruif, voor 5%. Het overgrote deel komt af van de Shirazdruif. 13,5% aan alcohol.


Lees verder na de advertentie exaro

Côte Rôtiewijnen zijn nooit goedkoop en dus ook deze niet. € 35 moest ik er destijds voor neertellen en ik moet zeggen…het is het waard!

Laat de wijn spreken!

Champin Le Seigneur Jean-Michel Gerin 2010

De kleur van deze Rhonewijn ziet er prima uit. Vol donkerrood over de tong met een lichte, verwachte ontwikkeling in de rand. De diepte is donker tot diepdonker. Prima kleur. (2,9)
In de neus laat Champin Le Seigneur Jean-Michel Gerin 2010 direct sigaar los. Intens en diep donkerfruit van zwarte bessen, bramen en framboos. Chocoladetonen; rond en smakelijk. Maar ook houtopvoeding is duidelijk waar te nemen, maar als een aanvulling op het fruit. Een mooi geheel. Rijp. Een fijne elegante neus die zich prima manifesteert. De neus komt heel goed los en is complex. (4,6)
Op de tong is Champin Le Seigneur Jean-Michel Gerin 2010 wat aan de droge kant, maar dat wordt snel teniet gedaan door de aanwezige zuren. Niet té, maar wel degelijk aanwezig. Meer tertiaire tonen zoals hout, sigaar en op de achtergrond wat fruittonen van bramen en framboos. Een fijne elegante wijn die je meer doet denken aan een mooie Bourgognewijn dan aan de zuidelijke Rhonewijn. Breed op de mid-palate en goed in de diepte en breedte. De afdronk is prima met ragfijne fruittonen en finesses. (7,8) 

Champin Le Seigneur Jean-Michel Gerin 2010 is een elegante wijn. Fijnbesnaard met de tonen van de ragfijne fruittonen en rondheid, maar ook de tertiaire indrukken komen naar voren door de jarenlange ontwikkeling op de fles. Geen zware Rhone wijn uit het zuiden…nee, een elegante wijn die meer verwant is aan zijn noordelijke buur in de Bourgogne. Dat is ook de connectie, niet het druivenras. Mooi en finesse. (2,7)

Champin Le Seigneur Jean-Michel Gerin 2010 verdient van mij een totaal van 18,0 punten

(Martin :  18,5;   Ed: 18,2) 

Nu op dronk en houdbaar zeker wel nog 5 jaar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *