Anciano Gran Reserva 2008, DOP Valdepeñas, Spanje

Anciano Gran Reserva 2008, DOP Valdepeñas, SpanjeAnciano Gran Reserva 2008 komt uit dezelfde stal als de eerder geproefde Anciano Reserva 2010.

De Reserva heeft 12 maandjes op het vat mogen liggen en daar doen ze bij de Gran Reserva er nog een schepje bovenop: wel 18 hele maanden wordt de Tempranillodruif verwend.

De Gran Reserva heeft wel 18 maanden houtopvoeding

Bodegas Mavalon is verantwoordelijk voor de opvoeding van deze Anciano Gran Reserva 2008.

Een weet u wat nu eigenlijk het allerbeste aan deze wijn is: de prijs! Zo kostte de Reserva al bijna niks (€ 4,50) deze Anciano Gran Reserva 2008 maakt het namelijk nog bonter: je betaalt namelijk ook € 4,50 voor deze Gran Reserva! Dus de grotere broer kost net zo veel als de kleine zus!

Anciano Gran Reserva 2008 is ook verkrijgbaar bij de DEEN supermarkt en heeft een alcoholpercentage van 13%.

Laat de wijn spreken….

Anciano Gran Reserva 2008

De kleur van deze Gran Reserva is donkerrood over de tong en overgaand in rood met enige ontwikkeling in de rand. De diepte is goed tot donker. Goede ontwikkelde kleur. (2,8)
In de neus heeft Anciano Gran Reserva 2008 warm rood bessenfruit met een mooie vanille (houten) omlijsting. Wat melkchocolade/mokka. Kruidig (lavendel) en wat boterig. De neus komt redelijk los (3,8)
Op de tong is Anciano Gran Reserva 2008 wat ruw en lichtjes droog, maar het overgrote deel laat rond rijp bessenfruit zien; licht kruidig en genuanceerd hout. Wat melk-chocolade. Zachte zuren en op de mid-palate voldoende en idem in de breedte en diepte. Een goede, smaakvolle en prettige afdronk. (6,6)
Vergeleken met de Reserva (KLIK HIER) steekt deze Anciano Gran Reserva 2008 er met kop en schouders bovenuit. Dezelfde (belachelijk) lage prijs van € 4,50… Kan je geen bult mee vallen. Kopen dus! (2,2)

Anciano Gran Reserva 2008 heb ik gekocht bij de DEEN supermarkt en gouden medaille voor wijnstaat daar in de schappen voor de belachelijk lage prijs van € 4,50 en voor dat geld koop je hier een hele leuke wijn voor. Zelfs zo leuk dat, als je kijkt naar de prijs/kwaliteit deze Gran Reserva van mij een GOUDEN medaille ontvangt. 15,4 punten, 85PP en **½*. Nu direct te nuttigen en kopen dus!