Kakhuri Gvinis Marani Akhasheni 2015; een beetje vreemd, maar wel goed

Kakhuri Gvinis Marani Akhasheni 2015; een beetje vreemd, maar wel goed


Puur gelet op de naam van deze wijn (Kakhuri Gvinis Marani Akhasheni 2015) kan je misschien ook al zeggen dat het een beetje een vreemde wijn is.

Deze rode wijn is afkomstig uit Kakheti en dat ligt in Georgië.

En zeg ik Georgië dan zegt u met z’n allen : GHVINO.NL

Juist! De wijn is afkomstig van ghvino.nl. Zij hebben overigens niet alleen een webshop met Georgische wijnen, maar ook een winkel in Purmerend. Nu helaas even gesloten in verband met de corona-virus, maar als het weer kan kunt u daar altijd even een glaasje wijn proeven en ik weet zeker dat u dan een doosje van één van die Georgische wijnen meeneemt!

Ik weet echter niet of deze rode wijn in dat doosje zal zitten, want dit is toch een wijn die je echt moet aanspreken. Het is namelijk niet een gewone rode wijn… Nee, dit is een wijn die gemaakt is van de Saperavidruif (echter dat is niet zo vreemd, want veel Georgische wijnen zijn gemaakt van dit druivenras). 

Is het vreemd dat deze Georgische wijn gefermenteerd is op de qvevri-wijze? Ook nee, want verschillende wijnen uit Georgië worden op deze eeuwenoude wijze gefermenteerd. (KLIK HIER voor een uitleg wat qvevri precies is).

Nee, deze wijn heeft een restzoetje in zich. Bij witte wijnen zie je dat redelijk vaak, hoewel de smaak van de tegenwoordige wijnliefhebber meer naar droog neigt. Voor rode zoete wijnen is weinig markt en daarom zie je ze niet zo vaak.

Kakhuri Gvinis Marani Akhasheni 2015 is te koop bij GHVINO.NL en daar zal u er € 9,95 voor moeten betalen. (NU IN DE AANBIEDING! KLIK HIER VOOR DE ACTUELE PRIJS!)

Nu er sprake is van een zoete rode wijn, zal het alcoholpercentage niet zo hoog liggen en dat klopt: 12%.

Laat de wijn spreken!

Kakhuri Gvinis Marani Akhasheni 2015

De kleur van deze Georgische rode wijn is vol, intens, diepdonkerrood over de gehele tong tot diep in de rand. De diepte is diepdonker. Volle diepdonkere rode kleur. Mooi. (3,0)
De neus houdt zich nog wat op de achtergrond en moet zich nog wat meer openen. Dit betekent dus : lucht geven.. Rijp rood fruit (rode bessen) met een lichte zalvende hint naar zoetigheid. Wat kruiden. Neus komt redelijk los. Licht snoepfruit. (3,4)
Op de tong is de eerste aanzet licht zoetig, rijp rood fruit. Erg zacht en fluwelig. Een puntje droogte, maar dat is te verwaarlozen. Rood bessenfruit met kruiden. Geen zware wijn, maar wel een wijn die vol genoeg is. Wat jammig en wat melkchocolade. Redelijk goed op de mid-palate, breedte en diepte is redelijk. Zoals gezegd; geen zware wijn, wel een mondvullende wijn. De afdronk is fruitig, licht zoetig (snoepjes met kruiden) en redelijk goed. (5,7)

Kakhuri Gvinis Marani Akhasheni 2015 is geen doorsneewijn. Het licht zoetige karakter moet je aanspreken, maar op kwaliteitsniveau is het een leuke wijn. De gisting lijkt mij gestopt en de restsuikers veroorzaken de lichte zoetigheid. Nogmaals, het moet je aanspreken, maar spreekt het je aan dan heb je een heerlijk glas wijn te proeven. (2,2)

Kakhuri Gvinis Marani Akhasheni 2015 verdient van mij een totaal van 14,3 punten

Drinken kan u het nu.

#wijn #proefrecensie #wijngekken #Georgië #Ghvino 

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!