Beste wijnfilms : From Ground to Glass

Beste wijnfilms : From Ground to Glass

Wijn, wijn, wijn en nog eens wijn. Dat is de gemene deler tussen al deze wijnfilms, zoals From Ground to Glass.

Films zijn zeer populair bij mensen. De ene mens houdt van actiefilms en de andere is meer van de serieuze of romantische films. Ook goed doen natuurlijk de comedies. 

Een film kan je raken en een film bereikt een groot publiek. In bijna alle landen van de wereld heb je bioscopen te kist en te keur.

Wijnliefhebbers zullen waarschijnlijk een voorkeur hebben voor wijnfilms.

In de loop van de tijd zijn er diverse films die over wijn gaan gemaakt. Ik heb een keuze gemaakt van de BESTE wijnfilms ooit!

Deze keuze is een beetje meer niche dan de andere films in de lijst.

Deze wijnfilm volgt regisseur Robert Dafoe als hij voor de eerste keer zijn eigen wijn creëert.

De documentaire film maakt gebruik van beelden van Dafoe’s wijnreis met commentaar van zowel up-and-coming en ervaren wijnmakers waaronder “Au Bon Climat” Jim Clendenen en Warren Winiarski van Stag’s Leap Wine Cellars.

Dafoe heeft geen ervaring in het wijn maken, maar hij probeert twee vaten van zijn eigen Syrah te maken.  Eigenlijk gaat het meer over de Californische wijnindustrie zelf.

Het werd gefilmd met een klein budget in en rond de Santa Ynez Valley.

De film is goed ontvangen door zowel de wijn- als de filmwereld en was een officiële keuze van het Santa Barbara International Film Festival in 2006.

Hier kunt u de preview van deze wijnfilm bekijken op https://vimeo.com/28115232

#wijn #film #wijnfilm #wijninformatie #wijngekken #wijnnieuws

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *