HomeDruivenras NNegroamaro, een volbloed Italiaans druivenras

Reacties

Negroamaro, een volbloed Italiaans druivenras — 3 reacties

  1. Ai ai, toch wel wat fouten: het is Negro Amaro niet negroamaro. Negro: zwart Amaro: bitter. Zoals je de wijn zelf boven omschrijft. De oorsprong van de druif ligt niet in Griekenland en al zeker niet in Albanië. Het is een echte Pugliaanse druif. Aanplant ongeveer 12.000ha in 2019 en nog steeds dalend. De 30.0000 waarover je spreekt is data van 1990. En als laatste 😉 een koele fermentatie leidt nooit tot een lager alcohol. De suikers fermenteren evengoed dus dito alc %. Wat wel klopt is dat je meer fris fruit behoud en dus een frissere stijl wijn hebt.

  2. Beste Jiri,

    Op een paar punten heb je zeker gelijk en ik zal dat corrigeren. De 12.000 ha wijngaarden komt meer in de richting van wat er tegenwoordig is aangeplant.
    Na nog wat research gedaan te hebben is de naam Negroamaro in de volksmond toch meer bekend. Negro Amaro is dan wel de officiële benaming.
    De druif komt hoogstwaarschijnlijk uit Griekenland, maar daar is niet iedereen het over eens. De koele fermentatie resulteert nooit in een lager alcohol, ook dit heb ik aangepast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>