Bernard Huber Malterdinger Spätburgunder 2015, Baden, Duitsland

Bernard Huber Malterdinger
Bernard Huber is een vooraanstaand producent uit de Zuid-Duitse deelstaat Baden met een grote reputatie. We proeven de “instap” Spätburgunder.

Je kunt in dit ARTIKEL van wijngek Martin veel te weten komen over dit wijnbedrijf in het plaatsje Malterdingen (bij Freiburg). Ik ben er zelf ook geweest en een bezoek aan Bernard Huber kan ik u zeker aanbevelen.

Trots prijkt de adelaar met het opschrift VDP-Ortswein op de capsule. Bernard Huber is dus lid van deze prestigieuze vereniging van wijnproducenten. De aanduiding Ortswein geeft meteen aan waar deze wijn zich bevindt in de classificatie ladder van de VDP.

Deze Malterdinger Spätburgunder is op 2 en 3 jaar oude eiken vaten gelagerd. Na een lagering van ongeveer 10 maanden in deze vaten en een lichte filtering wordt de wijn dan gebotteld. De wijn heeft 13 procent alcohol.
De fles wordt afgesloten met een kurk van goede kwaliteit.

Voor een indicatie van het prijskaartje: ik heb voor deze “instap” Spätburgunder van Bernard Huber een prijs betaald van € 24,25.
Verschillende wijnen van Bernard Huber zijn verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak.

Bernard Huber Malterdinger

Bernard Huber Malterdinger Spätburgunder 2015

Helder van kleur, robijnrood met een redelijke diepte. Intensiteit van de kleur is 3 uit 5 voor rode wijn. In de rand wat purperrood en bleek uitlopend.
Een prachtige neus met veel aardse geuren. Ook kruidig, kruidnagel en tijm. De geur van een morsige kelder en natte stenen. Een nootachtig aroma en ook wat vanille van de fijne eikenhoutrijping. Fruit van kersen. Zuiver, maar een tikje gereserveerd.
Vol en gecorseerd in de mond. Licht stroeve tannines en frisse, knisperende zuren. Veel rijp rood fruit van kersen en blauwe bessen. Iets tabak, cassis, anijs en kalk. Prachtig in de zoet/zuur balans en fijn verweven houttonen. Een lange, wat zoutige afdronk.

Deze Spätburgunder van Bernard Huber is elegant, delicaat met een goed gelaagd en stevig smaakpalet. Een complexe wijn die rijk aan finesse is. Deze topproducent maakt zijn reputatie helemaal waar!

Score: 16,8 punten.

Geschat Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2025.
Bernard Huber Malterdinger
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #deutscheweine #baden #spatburgunder