Koop jij wijn online of ga je nog steeds naar de wijnwinkel

Koop jij wijn online of ben je nog steeds liefhebber van een mooie wijnwinkel. De moderne tijd nodigt je uit om je wijn online te kopen, maar is het wel zo leuk? 

Ben ik nou een beetje modern of ben ik een ouwe z*k die nog steeds liever rondloopt in zo’n mooie wijnwinkel. Heerlijk rondlopen en neuzen in zo’n oud klein wijnwinkeltje, alle etiketten uitvoerig bekijken en voor je het weet is het alweer sluitingstijd en word je er uitgezet. Vaak staat er ook nog een heerlijke wijn open die je dan met volle teugen kunt nuttigen, heerlijk met andere mensen praten over de wijn en voor je het weet is de dag voorbij.  

In de tussentijd vergaap je je aan al die wijnen – die ook vaak boven je budget liggen – en het liefst allemaal mee wil nemen naar je eigen wijnvoorraad. 

Natuurlijk gebeurt dat niet. Ik weet niet jouw situatie, maar ik kan niet alle wijnen die ik interessant vind mee naar huis nemen. Ten eerste wordt mijn partner boos als ze de rekening ziet en ten tweede kan ik al die wijnen niet eens kwijt. 

Wijn online kopen, lekker makkelijk 

Wijn online kopen is heel makkelijk en iedereen kan het wel. Het is ook makkelijk dat je de prijzen kunt vergelijken, aanbiedingen op te zoeken enz. enz. Vaak is het bedrag zo opgelopen dat er gratis verzenden bij hoort en je hoeft alleen maar thuis te blijven om de bezorger op te vangen. Dus geen gesleep en geen kilometers rijden. Ja, wijn online kopen is makkelijk, heel makkelijk. 

Alleen… het is niet zo leuk. Er is bijna niets zo saai als een online wijnwinkel. Klik… kijken, weg klikken, wachten en overnieuw klikken, saai… En daarna begint het weer overnieuw, je weet nooit of je die wijn ergens anders een paar cent goedkoper kunt krijgen. 

En toch koop ik vaak wijnen online, maar ik let niet zo op de prijs. Een mooie wijnwinkel is voor mij goed zoeken en ik heb geen zin om met deze torenhoge benzineprijzen kilometers te moeten rijden om naar een wijnwinkel te rijden. En is die winkel dan wel zo mooi als op de plaatjes op de website laat zien en is het assortiment wel zo ruim? Vaak kom je bedrogen uit. 

Elke respectabele wijnwinkel heeft ook een webshop. Daar kun je je toch wel een klein beetje verlekkeren aan de mooie Grand Crus, prachtige Grosses Gewächs wijnen of super Tuscans

Goed internet is een must 

Wat wel belangrijk is, is goed, snel en betrouwbaar internet. Met al die foto’s van die wijnen – die vaak ook nog in hoge resolutie zijn – is goed internet belangrijk. Ik weet niet hoe het bij jou in huis is, maar in mijn huis komt het wifi signaal niet zo ver of het wordt ergens door gestoord. Dan moet ik weer een ander plekje zoeken om alles snel geladen te krijgen op mijn laptop. Natuurlijk let ik bij een nieuwe provider ook op de prijs. Alles wat ik niet uitgeef aan mijn abonnement, kan ik weer omzetten in wijnen en ik heb ook een goed argument voor mijn partner. Goed internet is belangrijk, maar ook goedkoop internet is belangrijk. Het moet goed en goedkoop zijn. En hoe sneller en goedkoper het internet is, hoe meer wijnen je kunt kopen. Ah, ik ga maar weer snel kijken bij al die webshops. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *