Gasprijs is van invloed op de prijs van wijn

Gasprijs is van invloed op de prijs van wijn

De gasprijs is de laatste tijd enorm gestegen, maar weet je ook dat de gasprijs ook van invloed is op de prijs van wijn. 

De wijnindustrie heeft ook te lijden onder de hoge gasprijs. Alle prijzen gaan omhoog, dus ook de prijs van wijn en dat zal jij ook merken in de wijnwinkel of in de supermarkt. Ook in de wijnwinkel en de supermarkt zullen de prijzen omhooggaan van dat flesje wijn en daar ga jij als consument voor betalen. Je kunt er niet omheen, de tijd voor maatregelen is dus aangebroken. 

Gasprijs wordt ook doorberekend op de wijnfles 

Ja, de gasprijs zal worden doorberekend op de wijnfles en de hele wijnindustrie zal hier last van hebben, dus ook die lekkere wijn die jij bij je maaltijd wilt drinken wordt duurder. 

Het begint al bij de wijnboer. De wijnboer gebruikt ook energie en ook de energieprijzen in Italië en in Frankrijk gaan omhoog. Sterker nog: Frankrijk heeft al maatregelen getroffen om iedereen een financiële tegemoetkoming te geven, maar dat is – net zoals in Nederland – zeker niet genoeg. De wijnboer gebruikt energie in de vorm van verwarming, machinerie en het vervoer loopt ook niet op water. Nee, de wijnboer gaat die prijs echt wel doorberekenen aan de importeur en die importeur gaat het ook niet betalen. De prijzen zullen allemaal worden doorberekend aan de consument. 

Gaan supermarkten mee met de prijsverhoging van wijn? 

Supermarkten zijn een apart verhaal. De supermarkten zijn vaak beursgenoteerde bedrijven en die bedrijven draaien op winst en aandeelhouders. Iedereen moet wijken voor de winst en het aandeel moet omhoog. Dus natuurlijk moet iemand dat gaan betalen, maar of dat de supermarkten zijn? Ik denk het niet. 

Tijd voor besparen is aangebroken 

De tijd voor besparen is aangebroken en keuzes moeten gemaakt worden, je kunt een flesje wijn laten staan omdat dat te duur is geworden, maar je kunt ook nadenken hoe je op een andere manier kan besparen. Je kunt je ook gaan verdiepen om over te stappen van energieleverancier, maar dat moet je alleen niet zomaar doen. Je moet je eerst in de prijzen verdiepen en natuurlijk de energieprijzen goed vergelijken. Natuurlijk moet je wel een vast tarief nemen en het liefst nog met een extra presentje. Misschien is een langer contract wel heel interessant voor je? Vaak krijg je bij zo’n overstap een elektronisch speeltje of een financiële vergoeding aan het einde van de looptijd en die financiële vergoeding kan je weer omzetten in wijn. 

Kijk ga snel energie vergelijken en vergelijk alle aanbieders. Neem de tijd en kijk ook op verschillende dagen, want de prijzen kunnen dagelijks schommelen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *