Wairau Pacific Sauvignon Blanc 2019 Special Selection; écht speciaal!

Nu heb je de Wairau Pacific Sauvignon Blanc 2019 en de Special Selection en die laatste staat uitdagend en gekoeld voor mij om gerecenseerd te worden.

Deze Sauvignon Blanc komt uit het wijndistrict Marlborough en dat ligt in Nieuw Zeeland. Ja, de andere kant van de wereld! 

Nu staat Nieuw Zeeland bekend om haar Sauvignon Blanc wijnen; het klimaat is uitstekend voor dit druivenras en ik heb vele hele mooie Sauvignon Blanc wijnen uit Nieuw Zeeland mogen proeven. Een voorrecht, want o,o,o, wat kunnen die mooi zijn! 

Deze Nieuw Zeelandse Sauvignon Blanc heeft een alcoholpercentage van 12,5% en is verkrijgbaar bij de WIJNBEURS voor
€ 11,99 (maar ik heb de prijs ook gezien voor € 8,69; dus CHECK HIER DE PRIJS!)

Laten we eens kijken of Wairau Pacific Sauvignon Blanc 2019 Special Selection ook in die hoge categorie valt.

Laat de wijn spreken!

Wairau Pacific Sauvignon Blanc 2019 Special Selection

De kleur van deze Sauvignon Blanc 2019 is kraakhelder, jong en jeugdig. Spetterend licht witgoud in de fonkeling van de rand. Zuiver en clean. (2,8)
Wairau Pacific Sauvignon Blanc 2019 laat in de neus diverse fruittonen los zoals citrus, passiefruit en buxus. Licht kruidig en best intens. Breed en pakkend. Clean. De neus komt lekker los. (4,0)
Wairau Pacific Sauvignon Blanc 2019 is op de tong heerlijk crispy, jeugdig en spetterend, maar ook gewoon rond. Een jonge frisse wijn. Rijp, intens en breed. Maar ook strak zoals je van een Sauvignon Blanc mag verwachten en natuurlijk met zuren die best aanwezig zijn. Buxusfruit met citrus en passievruchten, waarbij de rijpheid duidelijk te merken is. Goed op de mid-palate, breedte en diepte. De afdronk is goed en fruitig. (6,7)

Deze Nieuw Zeelandse Sauvignon Blanc 2019 laat zien dat het een special selection is, want dit is genieten! Oh, wat heb ik zin in de zomer, waarbij deze Sauvignon Blanc mij gaat bekoren als ik mij laat opwarmen door de zomerse zon. In de hand een mooi glas van deze witte wijn en het fruit stuift je tegemoet. Intens en breed; jeugdig en gespierd in zowel de neus als op de tong. Rijp en crispy, maar ook strak en met een beste zuurgraad (dus daar moet je wel van houden…). (2,4)

Wairau Pacific Sauvignon Blanc 2019 Special Sélection verdient van mij een totaal van 15,9 punten.

Prijs/kwaliteit = BRONS

Drinken natuurlijk jong en dus nu en zeker in de zomermaanden!

#wijn #wijngekken #wijnbeurs #WairauPacific #SauvignonBlanc #NieuwZeeland #Wittewijn #proefrecensie #wine #tastingnote

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!