VallDolina Cava Brut Nature Reserva; geen woorden, maar dadenwijn!

VallDolina Cava Brut Nature Reserva is een Spaanse cava wijn uit Penedès.

Deze sprankelende en bruisende witte wijn heeft een basis van een viertal druivenrassen: 35% Xarel-lo, 30% Macabeo, 25% Parellada, 10% Chardonnay.

Ook is deze VallDolina Cava Brut Nature Reserva organic en biologisch gemaakt; 11,5% aan alcohol kan u verwachten.

Te koop is het ook bij de WIJNBEURS (KLIK HIER OM TE BESTELLEN) en voor de prijs van € 12,99 gaat het zo uw mandje in. Ik moet zeggen dat dit een stuk goedkoper is dan een Champagnewijn… Als de kwaliteit ook nog goed is dan heeft u de mogelijkheid om een mooie bruiswijn op de kop te tikken!

Op de website van de leverancier lees ik het volgende: “De wijngaarden van VallDolina liggen in Alt Penedès aan de uitlopers van het Massif del Garraf. Dit is het meest koele gedeelte van de regio, waar wijngaarden op een hoogte van 500 en 800 meter zijn aangeplant. Dit afgebakende geografische gebied profiteert van 300 zon-dagen per jaar, een Mediterraans klimaat met een hete, droge zomer en milde, regenachtige winter. De vallei Dollina wordt bovendien gevormd door kalkrijke bodems. Kortom, ideale omstandigheden voor hoge kwaliteitsdruiven. Hier worden de beste Cava’s van de regio geproduceerd.”

Laat de wijn spreken!

VallDolina Cava Brut Nature Reserva

De kleur van deze VallDolina Cava Brut Nature Reserva is bleekgeel/witgoud over de tong met een mooie witgouden fonkeling in de rand. De mousse is voldoende, gelijkmatig en fijn. Helder en zuiver. (2,8)
In de neus laat VallDolina Cava Brut Nature Reserva een mooie mineraliteit zien en fruitindrukken van rode appel en peer. Zacht en aangenaam. De neus komt redelijk goed los. (3,9)
Op de tong is VallDolina Cava Brut Nature Reserva een aangename mousserende droge wijn met voldoende fijnbesnaarde mousse dat zacht en vriendelijk overkomt. Aangenaam en smakelijk fruit van diverse fruitsoorten zoals wat abrikoos, rode appel en grapefruit. Ook hier is de mineraliteit op orde en de zachte zuren houden de wijn perfect in balans met het fruit. Breed en met diepte. Ook de mid-palate is goed. Sappig en smakelijk in de goede tot brede droge afdronk. (6,8)

Het is een Cavawijn met een etiket van weinig woorden, maar deze wijn is niet van de woorden. Nee, de daden zeggen genoeg! Je hebt geen schreeuwerig etiket nodig om jouw wijn aan te prijzen hoor! Nee, het gaat om de inhoud en met de inhoud is het prima gesteld met deze VallDolina Cava Brut Nature Reserva! (2,4)

VallDolina Cava Brut Nature Reserva verdient een mooi aantal van 15,9 punten.

Een mooie BRONZEN medaille!

Is nu heerlijk te drinken (altijd koelen!) en houdt het best een paar jaar uit.

#wijn #wijnbeurs #Cava #VallDolina #brut #reserva #Nature #Bio #proefrecensie #wine #tastingnote

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!