Tator Primitivo 2017, IGP Puglia, Italië

Tator Primitivo 2017, IGP Puglia, ItaliëTatort…? Nee, Tator! Tator Primitivo 2017 uit Puglia…! U weet wel; de hak van de Italiaanse laars…

Nee, Tatort is wat anders, alhoewel ikzelf ook direct de naam van deze Italiaanse hengst met de populaire Duitse krimi vereenzelvigde.

Deze Tator Primitivo 2017 is met name een hengst; leest u de onderstaande conclusie maar eens door. Deze Italian Stallion is gemaakt van 100% Primitivodruiven en dat heeft na fermentatie 14,5 % aan alcohol opgebracht. Een hoog alcoholpercentage dus en daar moet dan wel wat fruit tegenover staan, want anders wordt het een instabiele alcoholwijn en dat is niet best…

Nu heerlijk in de aanbieding en dus euro’s goedkoper dan normaal. Te BESTELLEN KAN U HET HIER bij de Wijnkring voor de prijs van € 14,49.

Laat de wijn spreken!

Tator Primitivo 2017

De kleur van deze Tator Primitivo 2017 ziet er prima uit: vol intens donkerrood over de gehele tong tot diep in de rand. Mooi egaal. In het uiterste van de rand dieprood. De diepte is diep- tot zeer diepdonker. Zeer mooie kleur. (2,9)
Tator Primitivo 2017 heeft een zeer mooie neus. Intens zwarte bessen en zwarte kersenfruit met vele kruiden en specerijen. Ook wat aards, wat kaneel en gedroogd fruit. De neus komt redelijk tot redelijk goed los. (3,9)
Op de tong laat deze Zuid-Italiaanse krachtpatser ook intens bessen- en kersenfruit zien met specerijen zoals kaneel en kruiden zoals laurier en licht mint. Ook vijgen. Sappig, rond, krachtig en rijp. Wel een droge aanzet (tanninerijk) en wat plakkerig. Ook intens, breed, en diep op de mid-palate en in de brede afdronk die ook ietsjes zwarte peper laat zien. (7,0)
Tator Primitivo 2017 laat zien dat in het zuiden van Italië prima wijnen worden gemaakt. Vroeger was Puglia de wijnschuur van Italië, maar daar is verandering in gekomen. Genoeg zonne-uren, perfect gerijpte druiven en eeuwenoude wijnkennis laten zien dat ze met deze Primitivodruif een zeer mooi product hebben gemaakt. (2,4)

Dit soort wijnen, zoals deze Tator Primitivo 2017, hebben een hoog alcoholpercentage en dat is wel waarneembaar, maar niet storend. Dat komt door de kracht, het fruit en de intensiteit van de wijn en daarmee blijft de wijn in balans. Balans is belangrijk bij een wijn. Misschien niet voor iedereen, maar dit is zeker een mooie wijn.

Een totaalscore van 16,2 punten

en nu wel drinkbaar (wel van te voren karafferen en licht koelen) en nog jaren houdbaar.

Een BRONZEN medaille voor deze Tator Primitivo 2017

#wijn #proefrecensie #wijnkring #aanbieding #Puglia #Italië #medaille #Brons #wine #Tastingnote #verbunt