Senhor Doutor d’Everamonte Alvarinho 2016, IG Alentejano. Portugal

Senhor Doutor d’Everamonte Alvarinho 2016, IG Alentejano. PortugalDe naam “Senhor Doutor d’Evoramonte” is ontleend aan de aanspreektitel die dorpsgenoten voor wijnproducent Jeroen ter Kuile gebruiken….

Jeroen ter Kuile, dat is toch een Nederlandse naam…? Jazeker! Een ras-Nederlander die is afgedaald naar Portugal om voor ons wijnen te maken… 😉

Dat Jeroen er zijn eigen ideeën op nahoudt om zijn wijnen te maken blijkt wel uit het feit dat de druiventrossen zorgvuldig worden uitgekozen en direct na het plukken geperst. De alcoholische gisting vindt plaats bij 12 ° C, in 100% roestvrij stalen vaten. 30% van de most is gerijpt gedurende 6 weken in Talhas (oude klei potten) die de synergie tussen de oude en moderne methoden samensmelten.

Bijzonder dus en wie verkoopt nu deze bijzondere wijnen? Alentejowijnen.nl natuurlijk!

Gebotteld in een elegante zeer lange slanke fles heeft het zijn weg naar Nederland gevonden en uiteindelijk belandt op de proeftafel van Wijngekken.nl.

Alentejowijnen.nl verkoopt dit wonderschone druivenvocht voor een prijs van € 13,75 en u kan het HIER BESTELLEN.

Laat de wijn spreken!

Senhor Doutor d’Everamonte Alvarinho 2016

Senhor Doutor d’Everamonte Alvarinho 2016 laat direct zien dat het kleur heeft. Geelgoud over de tong met een mooie geelgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. Mooie ‘volle’ kleur. (2,8)
De neus van deze Senhor Doutor d’Everamonte Alvarinho 2016 laat direct los dat we hier te maken hebben met iets anders. Iets speciaals. Mooi rond, mangofruit met wat kool. Ook wat perzik. Zacht en vriendelijk met diepgang. Neus komt goed los. (4,1)
Op de tong mooi rond, soepel en smaakvol. Mangofruit/perzikfruit met wat kool en mineralen. De zuren zijn zacht en fris en goed uitgebalanceerd. Goed op de mid-palate, breedte en diepte. Een brede zachte smaakvolle afdronk. (7,2)
Tegenwoordig moet je je onderscheiden en dat doet deze wijn. Deels komt dat door de speciale opvoeding (kleipotten), maar ook door selectie en liefde en dat zie je terug in de verpakking (zeer grote lange fles) en de wijn zelf. Complex en smaakvol. Mooi! (2,3)

Voor deze wijnfles hebt u een grote koelkast nodig. Een uitzonderlijk grote fles herbergt een zeer mooie smaakvolle en complexe witte wijn die gewoon een medaille verdient! In dit geval een BRONZEN gelet op de prijs en puntenaantal. Een totaal van 16,4 punten scoort zij en ik vind het dus een aanrader!

#wijn #Alentejowijnen #Portugal #proefrecensie #medaile #Brons #Alentejo #wine #tastingnote