San Luigi Negroamaro 2015, IGT Negroamaro del Salento, Italië

San Luigi Negroamaro 2015, IGT Negroamaro del Salento, ItaliëWeet u wat zo leuk is aan wijn? Deze San Luigi Negroamaro 2015 is een hele mooie wijn en kost bijna niks! Als dát niet leuk is…?

Wijnvoordeel.nl noemt het “hun gouden Italiaanse wijn van het jaar”. Dat komt mede omdat deze San Luigi Negroamaro 2015 dit jaar bekroond werd met een welverdiende gouden medaille op Berliner Wein Trophy 2017.

Nu ‘verdienen’ wel meer wijnen een hele mooie medaille op de Berliner Wein Probe en dus ben je niet uniek. Uniek ben je als je een Wijngekken-medaille verdient! En ik moet zeggen: dan moeten ze er wel wat voor doen!

De beste prijs/kwaliteit verhouding of, als er sprake is van een wijn in de buitencategorie, dan wordt alleen de kwaliteit beoordeeld. Dus veel kwaliteit voor een zo laag mogelijke prijs.

Nu we het toch over de prijs hebben dan kan ik u vertellen dat deze San Luigi Negroamaro 2015 nu een prijs heeft van € 9,98, maar toen ik het aangeleverd kreeg stond de prijs op de aanbiedingsprijs van € 4,99.

Nou, dat scheelt een slok op de borrel, want voor € 9,98 heb je dan wel TWEE flessen!

De beoordeling heeft plaatsgevonden op basis van de aanbiedingsprijs en dan krijgt deze Italiaanse ros een mooie BRONZEN medaille. Koop je het op de ‘normale’ prijs dan komt het NIET in aanmerking voor een Wijngekken-medaille.

Na contact opgenomen te hebben met Wijnvoordeel kan ik u deze wijn aanbieden voor de AANBIEDINGSPRIJS!!!

KLIK HIER als u geen € 9,98 wilt betalen, maar slecht € 4,99!!!!

San Luigi Negroamaro 2015 heeft een alcoholpercentage van 13%.

San Luigi Negroamaro 2015

De kleur is rood/donkerrood over de tong; warm rood in de rand. De diepte van deze San Luigi Negroamaro 2015 is donker. Redelijke kleur.
In de neus laat San Luigi Negroamaro 2015 rijp kersenfruit zien gecombineerd met pruim. Een en ander wordt omringd door wat chocolade. Best aangenaam. Licht zoetig. Neus komt redelijk los.
Op de tong is San Luigi Negroamaro 2015 soepel, licht droog en zit vol met kersenfruit met specerijen. Redelijk rond en best aangenaam. Best wel een aardige zuurgraad waar te nemen en dat maakt de wijn juist fris. Lekker rond en sappig. Redelijk op de mid-palate en een goede, licht hete, afdronk.
San Luigi Negroamaro 2015 is een hele leuke wijn voor een nog leukere prijs! Neus geeft kwaliteiten prijs en op de tong niet heel complex, maar zeker sappig, veel smaak, best intens en vooral aangenaam. Licht gekoeld drinken. Een aanrader!

Ik geef deze San Luigi Negroamaro 2015 een totaal van 14,2 punten {80+PP}, **½*, omdat dit een zeer aangename en sappige wijn is die zeker kwaliteiten laat zien en dat allemaal voor een hele goedkope prijs! Gelet op de aanbiedingsprijs/kwaliteit verdient deze Italiaanse wijn een mooie BRONZEN medaille! Een aanrader dus!