Salentein Numina Malbec 2014, Vale de Uco, Mendoza, Argentinië

Salentein Numina Malbec 2014, Vale de Uco, Mendoza, ArgentiniëEen TOP Argentijn met een Nederlands tintje…

Bodegas Salentein is namelijk in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon.

De zeer opvallende Bodega, ontworpen door architect Mario Day Arenas, heeft de vorm van een kruis waarin de wijnen acht meter onder de grond in houten vaten liggen te rijpen in een ruimte die doet denken aan een amfitheater.

De wijngaarden van Bodegas Salentein liggen in het hart van de Valle de Uco tussen 1050 en 1700 meter boven de zeespiegel aan de voet en op de hellingen van het imposante Andesgebergte in dé wijnprovincie Mendoza.

De bodem bestaat er uit grof gesteente, wat een perfecte waterdrainering geeft. De nachten zijn er koel en de dagen zonnig en warm. Door de hoge ligging én bijzondere klimatologische eigenschappen is het één van de meest geschikte regio’s in Zuid-Amerika voor de productie van kwaliteitswijnen.

En van die gronden komt deze Salentein Numina Malbec 2014; van de ‘oldest estate “El Oasis” en met een alcoholpercentage van 14,5% gaan we proeven.

Verkrijgbaar bij de aangesloten slijterijen van de WIJNKRING en tevens verkrijgbaar in onderstaand WIJNBLAD voor de prijs van € 19,99. Te duur? Neem dan zeker een kijkje in het wijnblad, want ik weet zeker dat er iets voor u tussen staat dat u qua kwaliteit en qua prijs aanspreekt!

Laat de wijn spreken!

Salentein Numina Malbec 2014

De kleur van deze Salentein Numina Malbec 2014 is vol diepdonkerrood over de gehele tong tot diep in de rand. Mooi egaal. De diepte is zeer diepdonker. Topkleur.
In de neus laat Salentein Numina Malbec 2014 zich van zijn beste kant zien: mooi zeer rond rood en donkerrood bessenfruit met wat mint/eucalyptus en wat nat kreupelhout. Ook wat donkerchocolade van de houtopvoeding. De neus komt redelijk goed los.
Op de tong laat dit toppertje zien waarvoor het gemaakt is: GENIETEN! Zo mooie zalvend en fluwelig rond waarbij het fruit (mooi rood bessen en kersenfruit) gecombineerd wordt met wat mint. Donker chocolade en ook wat tijm. Zachte zuren en lichte houttonen geven het geheel een mooie balans, de frissigheid en rondingen. Lichtjes drogend. Goed op de mid-palate en met de breedte en diepte is het goed gesteld. Een sappige en smakelijke fruitige goede tot brede afdronk.
Salentein Numina Malbec 2014 is een prima kwaliteitswijn en dat kan je wel overlaten aan Salentein, want zij weten van wanten. Helaas kost dat altijd serieus geld en dan komt altijd de vraag of jet het er voor over hebt.

Salentein is een bekend Argentijns wijnhuis met een Nederlands tintje. Salentein weet wat de consument wil en maakt dus wijnen die speciaal gemaakt zijn voor de consument. Met dat in het achterhoofd en met de kennis en de selectie van de meest rijpe druiven weet Salentein Numina Malbec 2014 een mooie BRONZEN medaille binnen te slepen!

Een totaal van 17,2 punten

Nu gewoon heerlijk te drinken en nog jaren houdbaar.

#wijn #Malbec #wijnkring #Salentein #proefrecensie #proefnotitie #Argentinië #wine #tastingnote #verbuntverlinden