Piazza del Castello 2018, mooi zowel innerlijk als uiterlijk

Piazza del Castello 2018 is een Toscaanse rakker die ook nog eens feestelijk op de dinertafel staat.

Mooi etiket, lakzegel en een afsluiting met een robuust touwtje geven uitstraling en uitstraling wilt u altijd hebben als u een mooie wijn uitschenkt aan uw gasten.

Want het oog wil ook wat. 

Het zou echter zonde en een klap in het gezicht zijn als de buitenkant mooi is, maar de binnenkant tegenvalt. Gelukkig hoeft u daar niet bang voor te zijn met deze Toscaanse rode wijn.

Piazza del Castello 2018 is een blend van 60% Sangiovese, 30% Cabernet Sauvignon en 10% Merlot. Een Italiaanse wijn met Bordeauxinvloeden en het is gebleken dat die combinatie erg mooie wijnen oplevert. Kijkt u maar eens naar de SUPERTOSCANEN.

Deze Italiaanse wijn is verkrijgbaar bij De WIJNBEURS voor de prijs van € 11,99 en heeft een alcoholpercentage van 13%. HIER kunt u Piazza del Castello 2018 bestellen.

Laat de wijn spreken!

Piazza del Castello 2018

De kleur van deze Toscaanse wijn 2018 ziet er prima uit. Donkerrood over de brede tong en overgaand in donkerrood/rood in de rand. De diepte is donker tot diepdonker. Een leuke kleur. (2,8)
De neus van deze Italiaanse wijn geeft mij frisse bosgronden met een basis van zwart bessenfruit, dat zacht en fluwelig overkomt. Houttonen. Mokka en wat chocolade. De neus komt redelijk goed los. (3,9)
Op de tong komt Piazza del Castello 2018 eerst fluwelig en zalvend over, waarna zij haar spierballen toont. Verfijnde zwarte bessenfruit, chocolade, mokka, maar ook wat terroirtonen en vanille tonen aan dat dit niet zo maar een wijntje is. Wat kaneel. Lichtjes plakkerig en drogend (tannine). Ook zachte zuren die alles lekker in het balans houden. Goed op de mid-palate, breedte en diepte. Een zachte en fluwelige sappige goede tot brede afdronk. (6,8)

Piazza del Castello 2018 is een mooie verschijning in zowel het uiterlijk (mooie fles met een mooi etiket en een echte lakzegel met een afsluittouwtje; echt een feestje voor jouw gasten) en de inhoud. En het gaat uiteindelijk natuurlijk om de inhoud… Zij is een mooie fluwelige, maar toch ook krachtige Toscaanse wijn die een uitstapje heeft gemaakt naar de mondiale druivenrassen die perfect aansluiten op de Sangiovesedruif. Een mooie wijn! (2,4)

Piazza del Castello 2018 verdient van mij een totaal van 15,9 punten.

Prijs/kwaliteit een mooie BRONZEN MEDAILLE

Drinken kan u het nu en zeker een aantal jaren houdbaar.

#wijn #wijnbeurs #proefrecensie #wijngekken #Sangiovese #Merlot #wine #tastingnote #Toscane 

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *