Numéro 20 Fragrance Rosé 2018; een echte alleskunner rosé

Numéro 20 Fragrance Rosé 2018; een echte alleskunner roséNuméro 20 Fragrance Rosé 2018 is een echte alleskunner als roséwijn.

Roséwijnen heb je in alle soorten en maten. Veel roséwijnen zijn lichte zomerfruitige wijnen die je lekker gekoeld op een terrasje moet nuttigen. Meestal van supermarktkwaliteit. Openen en drinken…

Maar je hebt ook roséwijnen die schuren tegen een licht rode wijn, zoals een mooie Beaujolaiswijn. Meestal hebben deze roséwijnen meer kleur, hebben meer contact gehad met de schillen en er is meer aandacht aan gegeven. Ook merk je dat in de body en de zwaarte van de wijn. Deze roséwijnen kan je makkelijk bij een diner schenken.

Numéro 20 Fragrance Rosé 2018 is echter een ALLESKUNNER roséwijn en daar wil ik mee zeggen dat dit een roséwijn is die je zowel op het terras als bij het eten kan nuttigen. Bomvol met fruit, maar ook in body en zwaarte is het voldoende om te nuttigen.

Numéro 20 Fragrance Rosé 2018 komt uit de Coteaux d’Aix en Provence (AOP) en is een blend van de Grenache, Cinsault en Cabernet Sauvignondruif. Echte rode wijndruiven met ballen! Dat verklaart natuurlijk ook de body die deze roséwijn heeft.

Te koop bij de WIJNBEURS voor de prijs van € 11,99 (KLIK op de BANNER hier recht boven dit artikel).

Numéro 20 Fragrance Rosé 2018 heeft een alcoholpercentage van 13% en we gaan proeven…

Laat de wijn spreken!

Numéro 20 Fragrance Rosé 2018

Numéro 20 Fragrance Rosé 2018 heeft een vrij lichte zalm roze kleur over de tong. Speels en jeugdig. Mooi fonkelend in de rand en kraakhelder en loepzuiver. In het begin wel wat belletjes onderin. (2,7)
In de neus komt dat speelse en jeugdige ook lekker los. Spontaan rijp framboosfruit met ander klein rood fruit zoals lichte rode besjes. Ook wat kruidig. De neus komt goed los. (3,9)
Op de tong heeft Numéro 20 Fragrance Rosé 2018 best wat smaak voor een roséwijn. Ook hier framboosfruit en kleine rode besjes, maar het heeft ook wat pittigs in de vorm van een zeer lichte witte peper. Jeugdig en spontaan, maar ook verfijnd en elegant en dat maakt de roséwijn geschikt voor vele mogelijkheden. Zachte zuren, die er echter wel mogen zijn houden de wijn en haar fruit in balans. De goede tot brede afdronk laat een heel licht bittertje zien die je ook nog eens een bite geeft. (6,8)

Numéro 20 Fragrance Rosé 2018 is een roséwijn die breed inzetbaar is: wil je het als aperitief, of wil je het lekker op een zomerterras, of misschien wel bij een mooie salade…? Alles kan met deze alleskunner! Want neus en smaak heeft het wel. Dat komt vermoedelijk door de gebruikte druivenrassen en hiermee laten ze zien dat Numéro 20 Fragrance Rosé 2018 een serieuze roséwijn is, waar je heerlijk van kan genieten! Mooi! (2,4)

Numéro 20 Fragrance Rosé 2018 verdient 15,7 punten; een BRONZEN medaille!

Nu heerlijk van genieten en volgend jaar 2019….

Numéro 20 Fragrance Rosé 2018 is een alleskunner rosé wijn die zelfs rosé haters zal bekoren!

#wijn #wijnbeurs #rosé #alleskunner #etenwijn #body #fruit #fruitig #Frankrijk

Wijngekken.nl bestaat uit gezellige, maar professionele wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en opleidingen gebruiken om wijnen van en voor wijnverkopers te recenseren.

Dat doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan even contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!