Niersteiner Oelberg Riesling Spätlese Trocken 2014

Niersteiner Oelberg Riesling Spätlese Trocken 2014Niersteiner Oelberg Riesling Spätlese Trocken 2014 komt uit de Rheinhessen en is opgevoed door Weingut Eugen Wehrheim.

De familie Wehrheim verbouwt al wijn sinds de 17de eeuw en dat doen zij op de authentieke manier. En als je al zolang wijn verbouwt, dan moet je wel weten hoe je wijn moet maken!

Niersteiner Oelberg Riesling Spätlese Trocken 2014 heeft een alcoholpercentage van 12,5% en is verkrijgbaar bij Storms.nl. Ik heb er
€ 7,50 voor betaald.

Laat de wijn spreken!

Niersteiner Oelberg Riesling Spätlese Trocken 2014

De kleur van deze Niersteiner Oelberg Riesling Spätlese Trocken 2014 is bleekgeel/lichtgeelgoud over de tong met een mooie licht geelgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. (2,7)
De neus van deze Niersteiner Oelberg Riesling Spätlese Trocken 2014
blijft wat achter, maar er is wel wat appel, nectarine en licht citrus in terug te vinden. Rijp en heeft een licht zoete vleug van de rijpheid. De neus komt matig en wat fragiel los. (3,4)
Op de tong is Niersteiner Oelberg Riesling Spätlese Trocken 2014 wat vettig in eerste aanzet en heeft verschillende fruitsoorten in zich zoals citrus, rode appel en nectarine. Ook wat licht kool en wat mineraliteit. Mooi rond. Ook hier een vleugje zoetheid dat speels de frisse, maar zachte zuren uitdaagt. Delicaat en fijn. Redelijk goed op de mid-palate, breedte en diepte. De afdronk is goed en delicaat. (6,6)

Niersteiner Oelberg Riesling Spätlese Trocken 2014 is een mooie droge Spätlese die mooie rijp is, voldoende fruitindrukken geeft en zijn zuren laat spelen met zijn rijpheid. Mooie wijn! (2,3)

Niersteiner Oelberg Riesling Spätlese Trocken 2014 verdient een mooi aantal van 15,0 punten.

Een BRONZEN medaille.

Nu kan u het drinken maar dit kan je best enige tijd in de opslag hebben. Zal alleen maar mooier worden….

#wijn #storms #proefrecensie #Duitsland #Spätlese #wine #tastingnote #Oelberg

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!