Massaccio 2017; gewoon een mooie Italiaanse wijn

Massaccio 2017; gewoon een mooie Italiaanse wijn van de WijnbeursDe wijnproevers van de Wijnbeurs zijn het er over eens: Massaccio 2017 is een TOPwijn en wordt vergeleken met de beste witte wijnen uit de Bourgogne.

Wel 19,6 punten van de 20 (dus bijna volmaakt!) is door henzelf gegeven aan deze witte Italiaanse wijn… Dat is wel heel erg hoog, maar oké…. we gaan gewoon aan de slag en we laten ons niet beïnvloeden door deze gegevens (die ik overigens pas na het proeven heb opgemerkt…).

Massaccio 2017 heeft als DOC : Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore. Gemaakt dus van de Verdicchiodruif en met een alcoholpercentage van 13,5% en een prijs van € 14,99 gaan we aan de slag…

Massaccio 2017 is HIER TE KOOP bij de WIJNBEURS.

Laat de wijn spreken.

Massaccio 2017

De kleur van deze Massaccio 2017 is lichtgeel/licht geelgoud over de tong met een mooie licht geelgouden fonkeling in de rand. Zeer clean en zuiver. (2,8)
In de neus hinten van abrikoos en nectarine; wat aan de zware kant (geconcentreerd). De neus komt redelijk goed los. (4,0)
Op de tong heeft Massaccio 2017 direct veel smaak. Perzikfruit/abrikoos/nectarine, veel diverse indrukken krijgt mijn tong te verduren. Alles is vrij intens, geconcentreerd en breed. Wel vrij soepel en wat vettig. Breed op de mid-palate, diepte en breedte met een mooie intensiteit. De zuren zijn zacht en houden de wijn lekker fris. In de brede noten afdronk ook wat specerijen waar te nemen die de wijn wat spicy maken. (7,2)

Massaccio 2017 is een mooie witte droge kwaliteitswijn die zeker niet mag ontbreken in uw wijncollectie. Als aperitief zeker aan te raden, maar ook als eetwijn, want de structuur, intensiteit en smaak zijn zeker breed aanwezig. Mooie wijn! (2,4)

Massaccio 2017 verdient een mooi aantal van 16,4 punten

Prijs/kwaliteit verhouding : een BRONZEN medaille!

Nu drinken kan, maar deze wijn kunt u best een aantal jaren houden.

#wijn #wijnbeurs #Massaccio #medaille #proefrecensie #onafhankelijk #wijngekken #Italië

Massaccio 2017

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!