Lyngrove Reserve Shiraz/Pinotage, Stellenbosch, jaar 2007, Zuid Afrika

Weet u wat zo leuk is aan een wijnkelder? Je komt nog eens wat tegen, zoals deze Lyngrove Reserve Shiraz/Pinotage uit het jaar 2007.

Eigenlijk een beetje uit het oog verloren, want in de regel proef ik dit soort wijnen toch echt een stuk eerder. Wellicht eerder geproefd (ik heb het niet opgezocht) en helaas weet ik ook niet precies hoeveel de wijn heeft gekost en waar de wijn gekocht is geworden. Maar gelukkig hebben we internet en het wereldse netwerk leert mij dat de wijn zo’n € 12 kost en verkrijgbaar is (geweest) bij de MITRA. Wellicht hebben de MITRA slijterijen de opvolger in de schappen staan….

Pinotage is een echt Zuid Afrikaans druivenras.

Lyngrove heeft de beschikking over zo’n 76 ha aan wijngaarden dat deels beplant is met de Shiraz- en de Pinotagedruif.

Lyngrove Reserve Shiraz/Pinotage 2007 heeft een flink alcoholpercentage van 14,5% en we gaan deze ‘oude’ rakker eens ontkurken…

Lyngrove Reserve Shiraz/Pinotage 2007

De kleur van Lyngrove reserve Shiraz/Pinotage 2007 is vol donkerrood over de tong en overgaand in warm rood. De diepte is diepdonker. Mooie volle kleur.
In de neus kersenfruit met pruimen. Ook wat rokerig. Wat droppig en ook wat alcoholisch. De neus komt redelijk goed los.
Op de tong is deze blend vrij intens en krachtig. Ook hier vol kersenfruit met pruimen en zeker rokerig. Rond en lichtjes droog. Kruidig en sappig; ook wat alcoholisch en droppig. Lyngrove reserve Shiraz/Pinotage 2007 is goed op de mid-palate en ook in de diepte en breedte zit het snor. Best vol. Kruidige, licht hete goede tot brede afdronk.

Lyngrove reserve Shiraz/Pinotage 2007 is al een wat oudere Zuid Afrikaanse wijn uit mijn eigen kelder. Prima ontwikkeld en een prima wijn! (2,4) Deze Zuid Afrikaanse wijn  verdient hiermee een puntenaantal van 15,8 punten, 85+PP en *** en, gelet op de prijs/kwaliteit heeft deze Lyngrove reserve Shiraz/Pinotage 2007 ook nog eens een mooie BRONZEN medaille in de wacht gesleept!