LePlan-Vermeersch Suze la Rousse 2016, AOP Cotes du Rhone, Frankrijk

LePlan-Vermeersch Suze la Rousse 2016, AOP Cotes du Rhone, FrankrijkDe LePlan-Vermeersch Suze la Rousse 2016 van Ann en Dirk Vermeersch heeft indruk gemaakt bij het grote Engelse wijnblad Decanter en dan moet je van goede huize komen!

Wie Dirk Vermeersch nog niet kent leest maar eens HIER mijn zomerse ontmoeting met deze Belgische wijntovenaar.

Deze LePlan-Vermeersch Suze la Rousse 2016 heb ik zelf nog niet eerder mogen proeven en dus lijkt het mij een nieuwe telg van de familie Vermeersch.

Dat zij verder kijken dan hun neus lang is blijkt wel uit het feit dat ze tegenwoordig ook een Le Plan Gin verkopen. Nu Gin geen wijn is zullen wij deze niet voor u gaan proeven; ik heb daar ook geen verstand van.

Jerommeke onder de Rhonewijnen

Maar wel van wijn! en dat komt goed uit want LePlan-Vermeersch Suze la Rousse 2016 is een wijn gemaakt van een tweetal druivenrassen: de Syrah en de Mourvedredruif.

Dat Ann en Dirk bij Decanter indruk hebben gemaakt met deze Rhonewijn blijkt wel uit het feit dat zij een PLATINUM (die hebben wij niet eens!) medaille hebben ontvangen voor de Beste Rhonewijn in zijn prijsklasse! 95/100 punten!

Gewoon te koop bij LePlan-Vermeersch voor € 9,95 en ook Wijnkoperij Hans Molenaar verkoopt de Vermeerschwijnen.

Ik laat mij niet van de wijs maken en ga gewoon het grote glas uit de kast pakken en met 14% in mijn glas gaan we proeven….

LePlan-Vermeersch Suze la Rousse 2016

De kleur van deze LePlan-Vermeersch Suze la Rousse 2016 is zeer vol en zeer diepdonkerrood over de gehele tong tot diep in de rand. Ook de diepte is zeer diepdonker. Jong en top. (3,0)
In de neus laat LePlan-Vermeersch Suze la Rousse 2016 donkerroodfruit zoals bramen en kersen zien en is wat aards. Specerijen en donker cacao. De neus van deze jonge Rhonewijn komt redelijk goed los. (3,8)
LePlan-Vermeersch Suze la Rousse 2016 is op de tong wat plakkerig, zeer krachtig en heeft flink wat tannine in zich. Jong met spierballen. Wel mooi rond. Donker rood fruit (bramen en kersen)met specerijen/tannine en kracht. Wat donkere cacaobonen en wat droppig. Alcoholisch. Goed op de mid-palate, in de breedte en in de diepte. . Kruidig en goed vol. Goede tot brede ronde, doch krachtige licht hete afdronk. (6,6)
Een jeugdige Jerommeke (Suske en Wiske) over de gehele linie. In de kleur, neus en vooral op de tong een gespierde jongeman die wel mooie geschoren is en dus volledig rond overkomt. Goede structuur en voor een ‘gewone’ Rhonewijn, zeker behorende aan de top. (2,2)

Gebalde spierkracht gevangen in een fles; een wijn die zijn mannetje wel staat. Maar zeker niet ruw en rauw; nee, het tegenovergestelde: rond en ook vriendelijk. Deze LePlan-Vermeersch Suze la Rousse 2016 heeft bij Decanter 95/100 punten gescoord en is uitgeroepen tot de ‘Beste prijs/kwaliteit Rhone’ en heeft een Platinum medaille gewonnen. Gefeliciteerd daarmee Dirk en Ann! Helaas geen 95 punten bij Wijngekken.nl… LePlan-Vermeersch Suze la Rousse 2016 heeft een zeer mooie score behaald van 15,7 punten, 85+PP en *** en neemt met deze score een mooie BRONZEN Wijngekkenmedaille mee naar huis!

Drinken nu tot 2022. Congrats!