LePlan Vermeersch GT-X 2021; tot het uiterste!

Zo zaten we twee weken geleden nog aan de LePlan Vermeersch GT-X 2010, nu staat de LePlan Vermeersch GT-X 2021 op de proeftafel.

Zou alleen de vorm van de fles en ook het etiket veranderd zijn, of is er ook iets te merken aan de kwaliteit van de wijn. Wat zeker is, is dat de prijs ook veranderd is. De huidige LePlan Vermeersch GT-X wijn is een stukje duurder geworden.

We zullen zo de wijn gaan bespreken, want ik wil u er ook op wijzen dat LePlan Vermeersch niet alleen wijn maakt, maar tegenwoordig ook bier brouwt! Jazeker, Dirk en Ann zijn van alle markten thuis en zij zijn van origine Belgisch en dus zit het bierbrouwen bijna in hun bloed. Ze doen dat overigens niet onverdienstelijk, want ook hier weten ze de prijzen binnen te slepen!


Lees verder na de advertentie exaro

Ik zal echter geen proefrecensie van de bieren geven (hoewel ik op zijn tijd een mooie bier zeker kan waarderen), want ik heb daar gewoonweg te weinig verstand van. Schoenmaker, blijf bij jouw leest! En de leest is in dit geval: LePlan Vermeersch GT-X 2021!

Mocht u nu ook bierliefhebber zijn dan kan u hier doorklikken.

Terug naar de wijn dat een blend is van de Grenache, Syrah, Carignan, Mourvèdre & Viognierdruiven. 14,5% aan alcohol en de kosten liggen op € 30.

Laat de wijn spreken!

LePlan Vermeersch GT-X 2021 

De kleur van deze LePlan Vermeersch GT-X 2021 ziet er, zoals vrijwel altijd, prima uit. Egaal, diep donkerrood over de gehele tong met in de rand enige lichtere tonen donkerrood. De diepte is diepdonker. Intens en jong. (3,0)
In de neus ervaar ik tonen van zwarte bramen, zwarte kersen. Houtopvoeding (wat chocolade met wat vanille). Ook wat fris. Wat eucalyptus. Rijp. Ik vind de neus op dit moment wat vluchtig. (4,2) 
Op de tong laat LePlan Vermeersch GT-X 2021 zijn krachten zien. Een intense wijn. Licht plakkerig, mooi vol en complex. Rijpe zwarte en rode bramen met zwarte kersen die nu nog wat aan de licht ruwe kant zijn (nog jong). Omgeven door een fijne houtopvoeding (nieuw eikenhout) en daardoor wat ceder en chocoladetonen. Ook wat specerijen (zwarte peper/eucalyptus). Breed en smakelijk op de mid-palate. De breedte en de diepte is prima; een mooie volle wijn over de hele palate. Het hoge alcoholpercentage is bijna niet merkbaar. De afdronk is prima. (7,8)

LePlan Vermeersch GT-X 2021 is, net zoals de jaargangen daarvoor, een topwijn pur sang. Een mooie complexe en intense wijn die de status Cotes du Rhone ver overstijgt en dat is allemaal te danken aan de makers van deze wijn : de familie Vermeersch. Zij gaan altijd voor de GT wijnen tot het uiterste. Nu willen de jaargangen wel eens in kwaliteit verschillen, want geen jaar heeft dezelfde omstandigheden en ik vind dat deze jaargang ietsjes mindere intensiteit heeft dan andere jaren. Is dat erg. Nee, leef er mee…(2,6)

LePlan Vermeersch GT-X 2021 verdient een totaal van 17,6 punten

Drinken kan u het nu (wel de instructies volgen en jaren houdbaar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *